Βαξεβάνης για Χρυσή Αυγή: Ο κόσμος βρίσκει τη ΝΔ να ταΐζει το μαντρόσκυλο της πολυκατοικίας

Την υποκριτική και άκρως επικίνδυνη στάση της ΝΔ μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης στηλιτεύει σε ανάρτησή του ο Κώστας Βαξεβάνης.   

mak

Ο εκδότης της εφημερίδας Documento, επισημαίνει τα σημεία τα οποία αποτελούν πασιφανή απόδειξη του όψιμου αντιφασισμού της ΝΔ, η οποία μετά την ιστορική απόφαση προσπάθησε να αντλήσει πολιτική υπεραξία από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής – χρησιμοποιώντας και τη μιντιακή της υπεροπλία – αλλά και να παρουσιάσει μια αντιστραμμένη πραγματικότητα με την ακροδεξιά πτέρυγα σε ρόλο αντιφασίστα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη 

Η καταδικαστική απόφαση για τη  Χρυσή Αυγή αλλά και η κινητοποίηση του κόσμου πριν την  απόφαση, λειτούργησε ως καταλύτης για κάθε δημοκράτη.

Το έγκλημα πια ήταν ξεκάθαρο, γιατί έλειπαν οι ενδιάμεσοι ωραιοποιητές της εγκληματικής δράσης. Σαν να άναψε ένα φως και η κοινωνία άρχισε να καταλαβαίνει τι ήταν η Χρυσή Αυγή και ποιοι της άνοιξαν το δρόμο. Το ίντερνετ γέμισε με την αναπαραγωγή  όλων εκείνων των παλιών απόψεων που αβαντάριζαν ξεκάθαρα τους ναζί.

Την τιμητική του είχε ο Άδωνης Γεωργιάδης, στην πρακτική του οποίου συμπυκνώνονται οι εκλεκτικές συγγένειες με τα έργα και τις ημέρες των ναζί.

Πιο χαρακτηριστική υπόθεση είναι η Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Γεωργιάδης το 2012, ως βουλευτής της ΝΔ, μετά από επίθεση των χρυσαυγιτών στο κουρείο ενός αλλοδαπού στη Μεταμόρφωση.

Ο Άδωνης ζήτησε από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να απαντήσει αν είχε άδεια παραμονής το μισοπεθαμένο θύμα και άδεια για το κουρείο που κατέστρεψαν οι ναζί. Όχι ποιοι πήγαν να δολοφονήσουν έναν άνθρωπο. 

Μετά την έκθεσή της, η ΝΔ προσπάθησε να κάνει διαχείριση κρίσης. Τι έκανε;

1. Προσπάθησε να εμφανίσει το αποτέλεσμα της δίκης αποϊδεολογικοποιημένο. Δηλαδή τιμωρήσαμε κάποιους εγκληματίες, όχι  τους συγκεκριμένους εγκληματίες που έγιναν εγκληματίες ακολουθώντας μια εγκληματική θεωρία. Ο λόγος που το έκανε, ήταν γιατί αφ΄ ενός ήθελε να μοιραστεί κομμάτι της νίκης που δεν της ανήκει. Κυρίως όμως ήθελε να μην υπάρξουν κρίσεις και κριτήρια που θα εμφάνιζαν πολλούς δικούς της συνένοχους και τη ΝΔ να έχει κυριότητα στην πολυκατοικία της Δεξιάς όπου το ρόλο του μαντρόσκυλου έπαιζε η Χρυσή Αυγή.

2. Προσπάθησε να αποδώσει ευθύνες για την πολύχρονη διαδικασία της δίκης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν ορίζει τα των δικαστηρίων και της Δικαιοσύνης. Τα δικαστήρια έχουν τη διοίκησή τους και δεν μπορεί να παρέμβει η κυβέρνηση. Μάλιστα τις φορές εκείνες που υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Πολάκης, τοποθετήθηκαν δημόσια για καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη , η ΝΔ τους κατηγόρησε για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

3. Οι Αριστεροί βαφτίστηκαν  μερικές ώρες μετά την απόφαση, συνοδοιπόροι της Χρυσής Αυγής, ώστε να δημιουργηθεί σύγχυση. Να εμφανιστεί  η πραγματική συμπόρευση στελεχών της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή ως μια κατηγορία από την Αριστερά, απέναντι στην οποία η ΝΔ αποδίδει τη δική της κατηγορία. Χρησιμοποιήθηκε έτσι το επιχείρημα πως η Χρυσή Αυγή ανδρώθηκε με τους αριστερούς Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα. Η αλήθεια είναι πως τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα που διαδήλωναν κάτω από τις ελληνικές σημαίες, είχε συγχαρεί ο ίδιος Σαμαράς ως αντιμνημονιακός εκείνη την αποχή. Φωτογραφίες Αριστερών στο Σύνταγμα, μαζί με Χρυσαυγίτες δεν υπάρχουν. Αντιθέτως υπάρχουν φωτογραφίες του Σαμαρά, του Άδωνη, του Βορίδη και πλήθους στελεχών της ΝΔ δίπλα στον Μιχαλολιάκο και την παρέα του, στα πρόσφατα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

4. Με την ευγενική χορηγία του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος κατηγόρησε το κόμμα του πως με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα ευνόησε τη Χρυσή Αυγή, δημιουργήθηκε το αφήγημα του φιλικού προς τη Χρυσή Αυγή, ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ποινικός Κώδικας δεν άλλαξε για τη Χρυσή Αυγή και είναι ατιμία από τη μεριά του Κοντονή να αφήνει τέτοια υπονοούμενα, όπως είναι ατιμία που δε μίλησε τόσο καιρό ενώ παραμένει ακόμη και τώρα στο κόμμα. Σε ένα κόμμα που ευνόησε τους φασίστες. Αν όμως η ΝΔ διαφωνούσε με αυτή την αλλαγή, γιατί στον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε λίγους μήνες μετά, δεν άλλαξε τα σχετικά άρθρα, μαζί με αυτά που δημιούργησε για να μη διωχθούν οι τραπεζίτες και οι στρατηγικοί κακοπληρωτές;

Η ΝΔ εκμεταλλεύεται τη μιντιακή της υπεροπλία για να δημιουργήσει εντυπώσεις και μια αντεστραμμένη πραγματικότητα. Αυτή τη φορά όμως, υπάρχει  διαφορά. Ο κόσμος μετά το ευχάριστο σοκ της καταδίκης, ψάχνει προς τα πίσω να δει τι είχε γίνει με τη Χρυσή Αυγή, σε μια βαθιά πολιτική ενδοσκόπηση. Και βρίσκει τη ΝΔ, να ταϊζει το μαντρόσκυλο της πολυκατοικίας.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…