Βαξεβάνης για αποφυλάκιση Φουρθιώτη: Τι συνδέει την κυβέρνηση με τον Μένιο;

Ερωτηματικά προκαλεί η απαγόρευση τηλεοπτικών εμφανίσεων στον Μένιο Φουρθιώτη, το οποίο δεν προβλέπεται νομικά 

4535216

Εύλογες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση της αποφυλάκισης του Μένιου Φουρθιώτη παρά τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο Φουρθιώτης κατηγορείται για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμενη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία και για τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της ηθικής αυτουργίας σε οπλοχρησία, σε προμήθεια και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και σε διακεκριμένη φθορά, της απόπειρας εκβίασης, της ψευδούς καταγγελίας και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος. Παράλληλα εμπλέκεται και στη δικογραφία για το συμβόλαιο θανάτου κατά του Κώστα Βαξεβάνη.

Παρόλ’ αυτά, ο Μένιος Φουρθιώτης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μόλις 30.000 ευρώ, υποχρέωση παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα αλλά και… απαγόρευση εμφάνισης στην τηλεόραση. Ειδικά το τελευταίο βέβαια δεν προβλέπεται ως όρος αποφυλάκισης από κανέναν νόμο του κράτους.

Σχολιάζοντας την προκλητική απόφαση, ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει: 

«Βγάζουν λοιπόν απ τη φυλακή τον Φουρθιώτη με απαγόρευση που δεν προβλέπει κανένας νόμος. Να μην κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις. Έχει σχέση η πιθανή μελλοντική του εγκληματική δραστηριότητα με την τηλεόραση; Προστατεύουν την κοινωνία από πιθανά εγκλήματα απογορεύοντάς του να κάνει εκπομπές; Φυσικά όχι. Γιατί απαγορεύουν να έχει μικρόφωνο, να κάνει θεωρητικά το επάγγελμά του; Επειδή θέλουν να μην προκαλεί και τους φέρνει σε δύσκολη θέση. Τον βγάζουν αλλά δεν πρέπει να μιλάει. Καλωσορίζουμε τη νέα νομική πραγματικότητα στην Ελλάδα που μοιάζει του Φουρθιώτη. Θα επαναλάβω μια φορά ακόμη το ερώτημα όχι μόνο ως δημοσιογράφος αλλά ως παραλίγο θύμα: τι συνδέει την κυβέρνηση και με το Μένιο Φουρθιώτη;»

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη