Newsroom

Newsroom

Βατόπουλος: Πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου – Ασφάλεια 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση

«Η μάσκα είναι από τα τελευταία πράγματα από τα οποία θα απαλλαγούμε»

ermou

Περισσότερο πολιτική και λιγότερη υγειονομική χαρακτήρισε την απόφαση για τις μετακινήσεις ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε, πλέον τα οριζόντια μέτρα έχουν κλείσει τον κύκλο τους και με τα αυξανόμενα μέτρα και τον εμβολιασμό μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση. 

Επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή έχουμε 2 όπλα, τα εμβόλια και τα self test ενώ σημείωσε πως είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν το τελευταία και να δηλώνονται. Αναφορικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων, δήλωσε πως μόλις ανοίξει η πλατφόρμα για όλους ίσως μπορεί να υπάρξει συζήτηση για περισσότερες ελευθέριες. 

Σε ό,τι αφορά το πότε μπορεί κανείς να νιώθει ασφαλής μετά τον εμβολιασμό, ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι χρειάζονται τουλάχιστον 15 ημέρες μετά τη 2η δόση του εμβολίου, ενώ σύμφωνα με την εκτίμησή του, είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου.

Για τα εμβόλια σε εφήβους, ο καθηγητής μικροβιολογίας ανέφερε πως πρέπει να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια τους.

Αναφορικά με τη μάσκα, σημείωσε ότι είναι ένα από τα τελευταία πράγματα από τα οποία θα απαλλαγούμε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdown, καθώς όπως είπε η πανδημία δεν έχει τελειώσει και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. 

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.