Βασίλης Κικίλιας: Απέναντι

Έμπειροι δημοσιογράφοι και πολιτικοί διακρίνουν ότι το σκηνικό που στήνεται πλέον από την πρωθυπουργική ομάδα, έχει στο κέντρο την αποπομπή Κικίλια , φορτωμένο με την καθίζηση του ΕΣΥ. Εκτός αν τους προλάβει- όπως άλλωστε έχει προειδοποιήσει: «αν δεν σας κάνω να φύγω».

5170928

Σε μια από τις αναμετρήσεις του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης του είπε: «οι υπουργοί δεν είναι υπάλληλοι».

Κάπου 25 χρόνια από τότε, σε ένα υπουργικό συμβούλιο με δουλική συμπεριφορά απέναντί στους μετακλητούς και εξωκοινοβουλευτικούς το μεγάρου Μαξίμου, μόνο ένας κατανοεί τι εννοούσε ο Σημίτης.

Ο Βασίλης Κικίλιας έχει το σθένος να συμπεριφέρεται ως υπουργός και όχι ως υπάλληλος. Κατά το Σύνταγμα κυβερνάει και δεν εκτελεί απλώς εντολές. Από μόνο του αυτό διαμόρφωνε ένταση με το σύστημα Μητσοτάκη. Η ,ύποπτη, υπόθεση με τα self τest ξεχειλίζει το ποτήρι  

Κάποτε Αλέκος Παπαδόπουλος έλεγε ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν… εφτά υπουργοί Υγείας.

Τόσα ήταν τα υπουργεία που προσέφεραν υγειονομικές υπηρεσίες με δικές τους υποδομές, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις. Ο Κικίλιας, ο Σκέρτσος και Χρυσοχοΐδης. Ο πρώτος έχει το όνομα, ο δεύτερος ανήγγειλε τη δουλειά με τα self test και ο τρίτος κάνει τη προμήθεια. Πρωτοφανή πράγματα. 

Το υπουργείο Υγείας, καθύλην αρμόδιο για ένα θέμα όπως είναι ανίχνευση του κορονοϊού, παραγκωνίζεται και εκδίδει την εξπρές προκήρυξη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι παροικούντες δεν έχουν απορίες. Αφού η παραγωγή είναι της Siemens, η Ελλάδα του Μητσοτάκη θα είναι η πρώτη και καλύτερη πελάτης.

Στο πολιτικό πεδίο όμως παίρνουν φωτιά τα τόπια. Πιο συνοπτική δεν θα έκανε τη διαδικασία ούτε ο αλήστου μνήμης Χριστοφοράκος.

Οι φαρμακοποιοί είναι στα κάγκελα. Ο Ηλίας Μόσιαλος προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι παίζει με τη φωτιά της αβεβαιότητας με τέτοιου είδους ανιχνεύσεις.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι ο Μητσοτάκης «συμπεριφέρεται ακόμα και στην πανδημία, ως ο πιο πιστός πλασιέ της Siemens».

Τα τεστ είναι δωρεάν για τους χρήστες, αλλά όχι και για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κανείς όμως δεν φαίνεται ικανός να σταματήσει τη χώρα να δώσει 40 εκατομμύρια ευρώ για αμφίβολο , όχι και με κινδύνους, αποτέλεσμα Εκτός από έναν: τον υπουργό Υγείας.

Έτσι κι αλλιώς η υποθερμία στις σχέσεις του Κικίλια με το μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβεται, καθώς εντείνονται οι τεχνικές των ανθρώπων δίπλα στον Πρωθυπουργό, να του φορτώσουν τα στραβά κουλούρια.

Βάζουν το χέρι τους και οι συνήθεις πελάτες των δημοσκόπων που χάνουν την πρωτιά στους καταλόγους της δημοφιλίας, από τον πρώην φόργουορντ της εθνικής ομάδας μπάσκετ.

Τις τελευταίες μέρες κουράστηκαν στα δημοσιογραφικά γραφεία υποδέχονται καρφιά από υπουργούς και το πρωθυπουργικό περιβάλλον κατά του Κικίλια.

Πχ ότι ξίνιζε με τις εταιρίες εμβολίων, ότι δεν ενθουσιάσθηκε με τις επιστρατεύσεις των γιατρών, αλλά και ότι δεν τα πάει καλά μαζί τους.

Του χρεώνουν ότι προαναγγέλλοντας τα μέτρα , έκοβε την επικοινωνιακή σούπα του Πρωθυπουργού. Και ότι χρειάσθηκε να βγει ο Γεραπετρίτης να καθησυχάσει του κλινικάρχες ότι δεν επίκειται «μόλυνση» των κλινικών τους από περιστατικάCOVID-19

Έμπειροι δημοσιογράφοι και πολιτικοί διακρίνουν ότι το σκηνικό που στήνεται πλέον από την πρωθυπουργική ομάδα, έχει στο κέντρο την αποπομπή Κικίλια , φορτωμένο με την καθίζηση του ΕΣΥ.

Εκτός αν τους προλάβει- όπως άλλωστε έχει προειδοποιήσει: «αν δεν σας κάνω να φύγω».

Φεύγοντας απελευθερώνεται ,περνάει απέναντι και θα μπορεί να οργανώσει απερίσπαστος την παρουσία του στην μετά Μητσοτάκη εποχή. Ως δελφίνος.

Πηγή:Ieidiseis

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

AP23317538119864

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

Ανεξάρτητη διεθνής έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για τους ομαδικούς τάφους στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της…

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…