Βασιλειάδης: "Γιατί αφαιρέθηκε ο φάκελος Βγενόπουλου από την εισαγγελία διαφθοράς";

Άκρως σημαντική χαρακτήρισε την υπόθεση Βγενόπουλου ο Γιώργος Βασιλειάδης λέγοντας πως το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί και πώς αφαιρέθηκε ο φάκελος από τα χέρια της εισαγγελίας διαφθοράς και όχι τα περί συναντήσεων Τσατάνη – Παπαγγελόπουλου.

56fcff581dc52425638b4873

Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν βεβαιωθεί από τη Λίστα Λαγκάρντ 180 εκατ. ευρώ ενώ επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου 27 εκατ. ευρώ.

Για την υπόθεση Βγενόπουλου

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Κόκκινου, ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς αναφέρθηκε στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου θέτοντας καίρια ερωτήματα.

«Το μεγάλο ερώτημα στην υπόθεση Βγενόπουλου είναι το πώς και γιατί αφαιρέθηκε ο σχετικός φάκελος από την αρμόδια εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου και δόθηκε σε εισαγγελέα της τακτικής δικαιοσύνης. Και η εισαγγελέας Τσατάνη ζήτησε ραντεβού από τον υπουργό, γιατί;» είπε ο κ. Βασιλειάδης ενώ χαρακτήρισε αήθεις και εκ του πονηρού με συγκεκριμένη στόχευση τις επιθέσεις στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης αρμόδιου για θέματα Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Όπως τόνισε ο κ. Βασιλειάδης, «αντί να ασχοληθούμε με την υπόθεση και για το πως αφαιρέθηκε, εμείς ασχολούμαστε αν η Τσατάνη ζήτησε ραντεβού».

Τα χρήματα από τη λίστα Λαγκάρντ

Κληθείς να σχολιάσεις τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις διάφορες λίστες και τους χειρισμούς αυτών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε σύγκριση με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είπε: «Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Ας λέει ότι θέλει ο κ. Μητσοτάκης, δε βάζουν μυαλό. Το 2014 βεβαιώθηκαν ως οφειλές 27 εκατομμύρια ευρώ ενώ το 2015 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το ποσό έφθασε τα 180 εκατομμύρια».

Μάλιστα, ο κ. Βασιλειάδης προανήγγειλε επιτάχυνση και σε ό,τι αφορά τη λίστα Μπόργιανς καθώς, μετά την αξιολόγηση, ίσως και σε δέκα ημέρες, θα κατατεθεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αυτοκαταγγελία.

«Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι ένας διαρκής αγώνας, σκοπός είναι σε 3 χρόνια από τώρα, η χώρα να έχει ανασάνει», υπογράμμισε.

Νομοθετική ρύθμιση για «αυστηρή» χρηματοδότηση των κομμάτων

Μια ολοκληρωτική αλλαγή όσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, προανήγγειλε ο κ. Βασιλειάδης επισημαίνοντας πως θα υπάρχουν πλέον αυστηρότερα μέτρα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Θα αλλάξουμε το θεσμικό πλαίσιο για να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα του παρελθόντος και να έχουμε διαφάνεια», τόνισε ενώ πρόσθεσε: «θα απαγορεύσουμε τη χρηματοδότηση από μη φυσικά πρόσωπα αυστηροποιώντας συνολικά το νομοθετικό πλαίσιο συμπεριλαμβανομένης και της ρύθμισης να μην μπαίνει ως εγγύηση σε τραπεζικά δάνεια η μελλοντική χρηματοδότηση».

ΦΩΤΟ:  (EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

kallianos

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος βιώνει τον δικό του «Γολγοθά»…

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

AP24114688766400

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

Έως και 1 εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους - Χώροι «κατήχησης» της αριστεράς τα πανεπιστήμια, σύμφωνα…

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

at agion 1 1 1

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

23 ημέρες έχουν περάσει από την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Τμήμα των…