Newsroom

Newsroom

Βασιλακόπουλος κατά Μαγιορκίνη για πιστοποιητικό εμβολιασμού και… εκλογές

Διαφωνεί κάθετα με την πρόταση για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού ο καθηγητής εντατικής θεραπείας

5342947 2

Την έντονη διαφωνία του με την πρόταση του Γκίκα Μαγιορκίνη για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού εξέφρασε ο καθηγητής εντατικής θεραπείας Θόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

“Εγώ θα διαφωνούσα με την προσέγγιση του κ. Μαγιορκίνη. Μου θυμίζει περισσότερο ότι πλησιάζουν εκλογές αν γίνει κάτι τέτοιο, οπότε δεν πρέπει να είναι κανένας δυσαρεστημένος στη χώρα μας. Κοιτάξτε, ακόμα και με την Όμικρον, η πιθανότητα να έχω τον ιό και να τον μεταδώσω σε σας είναι τουλάχιστον διπλάσια αν είμαι ανεμβολίαστος, σε σχέση με τον εμβολιασμένο. Άρα, το να πούμε ότι εντάξει, όλοι έχουν τον ίδιο κίνδυνο να μεταδώσουν τη νόσο στους άλλους, κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι ιδιαίτερα σωστό”, ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος, σχολιάζοντας πως αν γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει για λόγους πολιτικής επιλογής, και όχι γιατί είναι υγειονομικά ορθό.

“Είναι ξεκάθαρο ότι η άποψή μου είναι διαφορετική, και δε στηρίζεται σε ιδεοληψία, αλλά στο ότι ακόμα και με το στέλεχος Όμικρον, που κάνει ανοσολογική διαφυγή μεγαλύτερη από τα προηγούμενα στελέχη, ο εμβολιασμένος έχει πολύ μικρότερες πιθανότητες να νοσήσει, ιδίως αν είναι μέσα στους τρεις μήνες από τον εμβολιασμό, και άρα έχει πολύ μικρότερες πιθανότητες να μεταδώσει τη νόσο, είναι κοινή λογική“, εξήγησε.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, είπε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρόκειται να καταργηθεί μέχρι το Πάσχα, προσδιορίζοντας το διάστημα στους επόμενους ένα με δύο μήνες. “Ίσως και την Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass. Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του” είπε χαρακτηριστικά.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…