Βασιλακόπουλος: Eντυπωσιασμένος από τον Σεραφείμ που είπε ότι με τη Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδεται ο ιός (Video)

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Αφού πρώτα, κυριολεκτικά «περιέλουσε» με φιλοφρονήσεις τον καθηγητή Πνευμονολογίας, ο οποίος κατά τα λεγόμενά του, επαγγέλλεται μια ιδιότητα - «ιερό λειτούργημα» που τον καθιστά «διάκονο του Θεού» και «μυσταγωγό της ανθρώπινης ζωής» πρόσθεσε στη συνέχεια, πως «το να επιτρέπεται να προσκυνά κανείς με ή χωρίς μάσκα δεν είναι κακό» και ότι «με τη Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδεται ο ιός».  

image 1 1

«Κολακευμένος και εντυπωσιασμένος» από τον λόγο του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΪ, δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ενώ στην αρχή της συζήτησης, ο Μητροπολίτης υιοθέτησε μια στάση υπέρ των εμβολίων και της τήρησης των μέτρων, στη συνέχεια έπεσε σε αντιφάσεις, τις οποίες όταν κλήθηκε να σχολιάσει ο κ. Βασιλακόπουλος που βρισκόταν στο στούντιο του σταθμού, επέλεξε να προσπεράσει με ιδιαίτερη ευκολία και μάλιστα τον συνεχάρη για τα όσα είπε.

Ειδικότερα για τα εμβόλια, σε σχετική ερώτηση για τους ηγουμένους μονών στο Άγιο Όρος που τάσσονται κατά των εμβολιασμών, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ πήρε σαφή θέση υπέρ του εμβολιασμού λέγοντας τα εξής: «Aυτοί όλοι δολοφονούν τους αδελφούς τους, δεν το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι… Είναι τόσο εγωπαθείς και εγωισταί που δεν καταλαβαίνουν αυτή την απλή αλήθεια». 

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ που στο παρελθόν έχει προκαλέσει με τις ομοφοβικές του απόψεις, στη συνέχεια έπεσε σε αντιφάσεις… σε σχέση με την αρχική του στάση υπέρ της τήρησης των μέτρων. 

Αφού πρώτα, κυριολεκτικά «περιέλουσε» με φιλοφρονήσεις τον καθηγητή Πνευμονολογίας, ο οποίος κατά τα λεγόμενά του, επαγγέλλεται μια ιδιότητα – «ιερό λειτούργημα» που τον καθιστά «διάκονο του Θεού» και «μυσταγωγό της ανθρώπινης ζωής» πρόσθεσε στη συνέχεια, πως «το να επιτρέπεται να προσκυνά κανείς με ή χωρίς μάσκα δεν είναι κακό» και ότι «με τη Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδεται ο ιός».

«Η Θεία Κοινωνία και τα ιερά σεβάσμια δεν μεταδίδουν (σ.σ. τον κορονοϊό), είναι η ενέργεια του Θεού. Αλλά εγώ σε εσάς κι εσείς σε εμένα, μεταδίδουμε. Δεν αίρονται οι φυσικοί νόμοι μέσα στον ναό…»

«Αλλά μιλάμε για ΔΙΑ-ΚΡΙ-ΣΗ, το να βγάλει κανείς τη μάσκα και να προσκυνήσει δεν είναι κακό, είναι θέμα πίστεως», υπογράμμισε στη συνέχεια με έμφαση.

Ο Θ. Βασιλακόπουλος του δίνει συγχαρητήρια: «Συγχαρητήρια, δεν έχω να πω τίποτα άλλο»

«Καταρχήν να τον ευχαριστήσω και για τα του καλά του λόγια για εμένα και να πω ότι με εντυπωσιάζει ο λόγος του. Πραγματικά δηλαδή..  έχει τόσο ξεκάθαρα σαφείς απόψεις που ξεχωρίζουν τον πνευματικό ρόλο της Εκκλησίας από τον ρόλο της Επιστήμης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν… Συγχαρητήρια, δεν έχω να πω τίποτα άλλο», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…