Newsroom

Newsroom

Βασιλακόπουλος: Δεν έχει καμία λογική να επιτραπούν οι ανεμβολίαστοι σε εσωτερικούς χώρους

Τέσσερις με έξι μήνες μετά την τρίτη δόση του εμβολίου κάποιος έχει τη μισή πιθανότητα να κολλήσει και να μεταδώσει τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον καθηγητή

5342947 3

Έκδηλη είναι πλέον η ανησυχία των ειδικών για την πορεία της πανδημίας, μετά τη χθεσινή εκτόξευση των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, η οποία έρχεται εν μέσω των κυβερνητικών σχεδίων για πλήρη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Χαρακτηριστικά ειναι τα όσα ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ο οποίος ξεκαθάρισε πως αν επιτραπεί η είσοδος στους ανεμβολίαστους στους κλειστούς χώρους, αυτό θα γίνει μόνο για οικονομικούς λόγους.

«Επιστημονικά αυτό δεν έχει καμία λογική αυτή τη στιγμή» τόνισε.

Εξήγησε ακόμα ότι η Όμικρον αφήνει μικρό διάστημα ανοσίας μετά τη νόσηση και γι’ αυτό καταγράφονται επαναμολύνσεις, όμως τα εμβόλια προστατεύουν κατά 90% από σοβαρή νόσηση με Όμικρον 2, ενώ υπογράμμισε ότι 4-6 μήνες μετά την τρίτη δόση του εμβολίου κάποιος έχει τη μισή πιθανότητα να κολλήσει και να μεταδώσει τον κορονοϊό.

Αναφορικά με το εμβόλιο, σχολίασε πως τον Οκτώβριο θα έχουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Κάλεσε δε, την κυβέρνηση να επιτρέψει σε όποιον θέλει να κάνει την τέταρτη δόση.

 

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…