Newsroom

Newsroom

Βασιλακόπουλος: Από τον Φεβρουάριο ξέραμε για τις επιπλοκές του AstraZeneca

«Όταν κάναμε το εμβόλιο της AstraZeneca ο κίνδυνος να νοσήσει από κορονoϊό ήταν μεγαλύτερος και άρα άξιζε ο κίνδυνος από την επιπλοκή του AstraZeneca»

57012529 303

Στο γεγονός πως οι επιστήμονες γνώριζαν πως το εμβόλιο της AstraZeneca προκαλεί επιπλοκές από τον περασμένο Φεβρουάριο αναφέρθηκε ο καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΟΡΕΝ.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι οι επιστήμονες θέλουν το καλό των ανθρώπων. Οι επιστήμονες δεν κρύβουν τίποτε. Τον Φεβρουάριο που γινόταν κόλαση από την επιδημία, το όφελος από οποιοδήποτε εμβόλιο είναι τεράστιο. Είχαν περιγράψει επιστήμονες πως το εμβόλιο της AstraZeneca κάνει κάποιες σπάνιες επιπλοκές», είπε χαρακτηριστικά.

Eξηγώντας τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε η απόφαση να σταματήσει τώρα να χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca σε πολίτες άνω των 60 ετών είπε: «Όταν είχα να ζυγίσω το όφελος της προστασίας από το εμβόλιο σε σχέση με τον κίνδυνο, ήταν ασφαλώς υπέρ του εμβολίου. Όσον η πανδημία καταλαγιάζει, δηλαδή γίνεται μικρότερος ο κίνδυνος να κολλήσω και άρα να νοσήσω σοβαρά και να κινδυνεύσει η ζωή μου, όσο ο δεδομένος κίνδυνος που είναι 1 στις 200.000 πρέπει να ζυγίζεται. Λέω πως είναι τόσο χαμηλό το επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα, άρα δεν έχει λόγο ένας νεαρός να πάρει αυτό τον κίνδυνο».

Προσθέτοντας με κυνισμό πως «όταν κάναμε το εμβόλιο της AstraZeneca ο κίνδυνος να νοσήσει από κορονoϊό ήταν μεγαλύτερος και άρα άξιζε ο κίνδυνος από την επιπλοκή του AstraZeneca».

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…