Βαρύ πρόστιμο στους αμετανόητους Ράδιο Αρβύλα για το χλευασμό καρκινοπαθούς

Πόσο κοστίζει μια συγνώμη για τους «Ράδιο Αρβύλα»;

radioarvila

Αποζημίωση 100.000 ευρώ καλείται να πληρώσει η εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα», επειδή οι παρουσιαστές κοροϊδεψαν τη χροιά της φωνής του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών, Απόστολου Κενανίδη, ο οποίος είναι καρκινοπαθής.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος του κ. Κενανίδη, Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας σε μεσημεριανή εκπομπή του «Open», τόσο η Ομοσπονδία όσο και o κ. Κενανίδης κατηγόρησαν τους παρουσιαστές για σεξισμό και ομοφοβική συμπεριφορά μετά την προβολή του συγκεκριμένου αποσπάσματος.

«Οι παρουσιαστές επέλεξαν να γελοιοποιήσουν και να χλευάσουν τον κύριο Κενανίδη για τη χροιά της φωνής του, η οποία παρουσιάζει μια φυσική αδυναμία εξαιτίας καρκινοπάθειας στον λάρυγγα» τόνισε ο κ. Παπαδάκης, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην προσπάθεια επικοινωνίας με τους παρουσιαστές προκειμένου να υπάρξει κάποια επανόρθωση, την οποία και αρνήθηκαν. «Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να κάνουμε την αγωγή στο δικαστήριο επιδιώξαμε να υπάρξει κάποια επανόρθωση από τους παρουσιαστές της εκπομπής, αλλά το αρνήθηκαν» είπε  ο Κώστας Παπαδάκης.

«Αντηλλάγησαν σωρεία εξωδίκων με το πρόσχημα ότι πρόκειται για μια σατιρική εκπομπή και ότι δεν υπήρξε πρόθεση προσβολής και άρα είναι ανεπίδεκτη επανόρθωσης. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Κ. Κενανίδης δεν σατιρίστικε για τα λεγόμενά του αλλά για τη χροιά της φωνής του. Μάρτυρας κατέθεσε από τα Γιαννιτσά όπου κατοικεί η οικογένειά του ότι η κόρη του έκανε 10 μέρες να πάει στο σχολείο και ότι δεν κυκλοφορούσε γιατί γελούσαν σε βάρος του πατέρα της. Η υπόθεση υπήρξε καταπέλτης. Δόθηκε ποσό 100.000 ευρώ ηθική ικανοποίηση και καταδίκασε και τους τρεις παρουσιαστές».

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…