Βαρουφάκης: Κύριε Μητσοτάκη υπονομεύετε τον εμβολιαστικό πρόγραμμα από ανικανότητα; 

Εσείς, ως Πρωθυπουργός της χώρας, ποιόν σκοπό εξυπηρετείτε όταν..;

NewsRoom 05/07/2021 | 15:40

Σκληρή κριτική κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος χρεώνει στην κυβέρνηση την αποτυχία και την υπονόμευση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 θέτει το ερώτημα αν ο πρωθυπουργός υπονομεύει τους εμβολιασμούς από ανικανότητα ή αν ψάχνει αφορμή για να ρίξει τις ευθύνες της νέας έξαρσης της πανδημίας στους ανεμβολίαστους.

«Εν τέλει, υπονομεύετε τον εμβολιαστικό πρόγραμμα από ανικανότητα; Ή μήπως σας βολεύει να ρίξετε το κόστος της δικής σας διαχείρισης-φιάσκο, ιδίως της οικονομίας, στους ανεμβολίαστους;», αναφέρει χαρακτηριστικά  στη δήλωση του ο Γιάνη Βαρουφάκης.

Αναλυτικά η τοποθέτηση:

«Κύριε Μητσοτάκη,

Ναι, υπάρχουν συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τα εμβόλια. Ναι, αυτούς τους συμπολίτες μας πρέπει να τους πείσουμε να ξεπεράσουν την ανησυχία τους ώστε να πετύχει το εμβολιαστικό πρόγραμμα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

»Το ερώτημα όμως είναι: Εσείς, ως Πρωθυπουργός της χώρας, ποιόν σκοπό εξυπηρετείτε όταν, αντί για την πειθώ, αντί για την ενημέρωση με επιστημονικά στοιχεία και δεδομένα, αντιμετωπίζετε τους συμπολίτες μας αυτούς εχθρικά, διχαστικά, με ειρωνικά σχόλια και απειλές;

»Δεν κατανοείτε ότι, με τις απειλές και το ειρωνικό σας ύφος, το μόνο που καταφέρνετε είναι να τους αποξενώνετε;

»Τόσο πολύ έχετε πιστέψει την ίδια σας την προπαγάνδα ότι για κάθε πρόβλημα η λύση είναι ο συνδυασμός της εξαγοράς και της κρατικής καταστολής;

»Δεν μπορείτε να δείτε ότι, έτσι, τους κάνετε ακόμα πιο αποφασισμένους να μην εμβολιαστούν;

»Εν τέλει, υπονομεύετε τον εμβολιαστικό πρόγραμμα από ανικανότητα; Ή μήπως σας βολεύει να ρίξετε το κόστος της δικής σας διαχείρισης-φιάσκο, ιδίως της οικονομίας, στους ανεμβολίαστους;».