Βαρουφάκης υπέρ Πολάκη: Δεν είναι «γραφικός» όποιος μιλά για τη Novartis 

Δείτε την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για το πραξικόπημα εναντίον του Π. Πολάκη

NewsRoom 01/02/2022 | 13:09

«Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει τον διαχρονικό εξευτελισμό της Βουλής και την προσπάθεια της ολιγαρχίας να εμφανίζεται ως «γραφικός» όποιος εξακολουθεί να μιλά για το ότι το έγκλημα της Novartis πάει (όπως της Siemens) στο αρχείο της κλεπτοκρατίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Το ΜέΡΑ25 πήρε ξεκάθαρη θέση για το πραξικόπημα εναντίον του Παύλου Πολάκη χθες στη βουλή και σημειώνει αναλυτικά:

«Αν κάθε φορά που βουλευτής ή υπουργός μιλούσε εκτός θέματος, έκλειναν τα μικρόφωνα, και εν τέλει τη Βουλή, η Βουλή θα ήταν μονίμως κλειστή.

Οι υπουργοί μιλούν εκτός θέματος όποτε θέλουν. Και το χειρότερο; Συστηματικά καταθέτουν εκτός θέματος εκτρωματικές τροπολογίες τις οποίες περνούν πριν προλάβει το Κοινοβούλιο να τις συζητήσει, εξευτελίζοντας τον κοινοβουλευτισμό με την πλήρη ανοχή του Προέδρου της Βουλής.

Οι κυβερνήσεις ολοκληρώνουν την, επί της ουσίας, κατάργηση της Βουλής με την πρακτική πολυνομοσχέδιων που περνούν στα γρήγορα (fast track) έτσι ώστε κανείς βουλευτής να μην μπορεί να είναι… εντός θέματος!

Υπό το πρίσμα αυτής της εσκεμμένης απαξίωσης της Βουλής (την οποία το ΜέΡΑ25 έχει στηλιτεύσει εμπεριστατωμένα), το χτεσινό περιστατικό στη Βουλή οδηγεί σε δύο συμπεράσματα:

- Η επιλεκτική απαγόρευση στον κ. Πολάκη να μιλά εκτός θέματος (όταν Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και λοιποί βουλευτές σπάνια μιλούν εντός θέματος), αποτελεί πολιτική επιλογή του Προέδρου της Βουλής που μόνο ως θεσμική δεν μπορεί να κριθεί

-  Η ουσία του περιστατικού είναι η ουσιαστική υποβάθμιση του εγκλήματος της Novartis σε «γραφικότητα».

Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει τον διαχρονικό εξευτελισμό της Βουλής των Ελλήνων (με την «βούλα» του Προέδρου της) και την συγκεκριμένη προσπάθεια της ολιγαρχίας να εμφανίζεται ως «γραφικός» όποιος πολίτης εξακολουθεί να προβληματίζεται για το γεγονός ότι το έγκλημα της Novartis πάει, όπως πιο παλιά εκείνο της Siemens, στο αρχείο της κλεπτοκρατίας».