Βαρουφάκης Vs Αθανασίου

Στον τομέα των ειδήσεων, τρεις μήνες είναι αιώνας. Η είδηση εχει μπαγιατέψει και είναι αδιάφορη. Το θέμα που επικρατεί στην δημοσιότητα (όπως αυτή ορίζεται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ) των 2 τελευταίων εβδομάδων είναι το περιεχόμενο του βιβλίου του Βαρουφάκη που κυκλοφόρησε πριν 3 μήνες. Επιπλέον οι καλές ειδήσεις δεν «καίγονται» μέσα στο κατακαλόκαιρο. Πρωτοσέλιδο ο Βαρουφάκης στις 30 Ιουλίου και στην συνέχεια αίτημα εξεταστικής από την ΝΔ, δεν συνάδουν με τις μεθόδους του marketing. Οι γνωστές ρήσεις για τα μπάνια του λαού δεν είναι τυχαίες.

597ef43e1dc524cd6b8b46a5

του Γιώργου Φλωρά

Άρα η απορία που πρέπει να απαντηθεί είναι μια και μοναδική: γιατί τώρα; Μήπως χρειάστηκαν τρεις μήνες οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ που φιλοξενούν αυτόν που έβριζαν χυδαιότατα πριν λίγες μόλις εβδομάδες για να διαβάσουν το βιβλίο στην ξένη έκδοση; Μήπως δεν είχαν χώρο στα έντυπά τους για να φιλοξενήσουν την συνέντευξή του;

Η απάντηση είναι μια και λέγεται αντιπερισπασμός

Έχουμε ως δεδομένο ότι η αντιπολίτευση έχει μεγάλη επιρροή στην πλειοψηφία των ΜΜΕ. Έχουμε επίσης ως δεδομένο ότι γνωρίζουν πολύ καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας. Για να καταλάβουμε λοιπόν προς τι ο αντιπερισπασμός θα πρέπει να δούμε τι άλλες ειδήσεις έπαιξαν από τις 23 Ιουλίου και μετά, ειδήσεις που κάποιος θα χαρακτήριζε ως «ενοχλητικές» για ορισμένους σημαίνοντες ανθρώπους.

Η βασική είδηση είναι μια. Οι αποκαλύψεις του Βαξεβάνη για τον Αθανασίου και την απευλευθέρωση των εμπόρων ναρκωτικών καθώς και για την δικογραφία για την ενδεχομένη δωροδοκία των συνεργατών του. Επιπλέον, στο φύλλο της 30ης Ιουλίου, αποκαλύφθηκε η ευνοϊκή μεταχείριση της Ηλεκτρονικής Αθηνών, εταιρείας της συζύγου του δικαστικού και αντιπροέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Λυμπερόπουλου, δεξιού χεριού του Αθανασίου, όταν η Ηλεκτρονική έκανε την διαδικασία πτώχευσης.

Η υπόθεση Αθανασίου είναι απίστευτα σοβαρή καθώς, με βάση τα γνωστά στοιχεία, υπάρχει μια ακόμα Δικαιοσύνη που μέσω της διαδικασίας απονομής Χάρης, παρακάμπτει την βούληση των Δικαστών και απελευθερώνει (με κάθε έννοια) καθάρματα εγκληματίες. Αναλόγως σοβαρή είναι η ύπαρξη καταγγελιών (από τις αρχές του 2016) ότι ζητήθηκαν 800.000€ από τον Αβατάγγελο για να απελευθερωθεί και τα χρήματα θα πήγαιναν σε συγκεκριμένους συνεργάτες του Αθανασίου. Οι οποίοι συνεργάτες του, ενώ γνωρίζουν την καταγγελία, δεν έχουν στραφεί νομικά κατά του συκοφάντη για να τον τσακίσουν.

Το αφήγημα της αντιπολίτευσης τους τελευταίους 2 μήνες εχει να κάνει με τον Καμμένο και τον έμπορο ναρκωτικών Γιανουσάκη. Η κάθε πλευρά λέει τα δικά της αλλά η ΝΔ ζήτησε να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή υποστηρίζοντας, δια των στελεχών της και των έμμισθων τρολ, ότι η Κυβέρνηση παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη με αίσχιστο τρόπο καθώς ο Υπουργός Άμυνας συνομιλεί με έμπορο ναρκωτικών.

Και έρχεται ο Βαξεβάνης στις 23 Ιουλίου και τους χαλάει την συνταγή. Ξαφνικά αποκαλύπτεται ότι ο Αθανασίου, δεξί χέρι Σαμαρά, με την υπογραφή του απελευθερώνει ισοβίτες ναρκέμπορους. Η ΝΔ δεν παίρνει θέση ευθέως, υιοθετεί όμως τις ανοησίες της ανακοίνωσης της πλειοψηφίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Ανοησίες που μιλάνε για Πολωνία και Τουρκία, για ποσοστά κομμάτων στις δημοσκοπήσεις αλλά για την ταμπακιέρα τίποτα. Η ΝΔ κουβέντα να καλύψει Αθανασίου, προφανές δείγμα ότι γνωρίζει ότι κάτι δεν πάει καλά. Βγαίνει ο Αθανασίου και λέει το αμίμητο, ότι δηλαδή αυτός που φταίει δεν είναι ο ίδιος αλλά αρχικά το Συμβούλιο Χαρίτων, για το οποίο ξεχνάει να πει ότι αυτός το επιλέγει ως Υπουργός, και στην συνέχεια ο Προέδρος της Δημοκρατίας. Ο Αθανασίου υπογράφει να απελευθερωθεί ο ναρκέμπορος αλλά δεν εχει καμία ευθύνη. Ούτε αναρωτιέται για ποιους λόγους το Συμβούλιο που αυτός διόρισε ενέκρινε ομόφωνα την μείωση ποινής στο συγκεκριμένο ναρκέμπορο.

Το ρεπορτάζ μιας εφημερίδας γίνεται γνωστό στους εμπλεκόμενος πριν εκδοθεί αυτή. Αναζητώντας την άποψη των καταγγελλομένων ο Βαξεβάνης (και ο κάθε δημοσιογράφος) το κάνει γνωστό. Το σύστημα αντιλαμβάνεται ότι κάτι άσχημο έρχεται και ετοιμάζει αντιπερισπασμό. Τι έχουμε στην φαρέτρα; Βενεζουέλα, Βαρουφάκη, 2-3 ακόμα, ας πάρουμε Βαρουφάκη για τώρα και βλέπουμε αργότερα.

Και έτσι ξαφνικά είδαμε μέσα στο κατακαλόκαιρο να γίνεται πρώτη είδηση το περιεχόμενο ενός βιβλίου που κυκλοφόρησε πριν 3 μήνες.

Την γραμμή αυτή ακολουθούν τα στελέχη της αντιπολίτευσης και τα τρολ που στηρίζουν Αθανασίου. Είχα την τύχη να διαβάσω τις απόψεις ενός τρολ, Κυριακάτικα, σε μια ανάρτηση του Βαξεβάνη. Πλήρη ανάλυση από το τρολ για το ποιος εχει ευθύνη (όλοι εκτός Αθανασίου), κάλυψη πλήρως στον Αθανασίου αλλά καμία αναφορά ότι το Συμβούλιο το ορίζει ο Υπουργός και η πρόταση για απονομή Χάριτος είναι του Υπουργού. Το τρολ των 72 φίλων επέμενε (που κάνει πλήρη ανάλυση σε κάθε ανάρτηση του Βαξεβάνη), παρέθεσε και συνδέσμους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, παραθέτοντας πλήρως το υλικό που του είχαν δώσει τα αφεντικά.

Η αποκάλυψη περί Αθανασίου θέλει, αν μη τι άλλο, πλήρη διερεύνηση. Η απελευθέρωση δυο εμπόρων ναρκωτικών για Κοινωνικούς λόγους, και μάλιστα ενός που στο ενδιάμεσο είχε αποδράσει, είναι απολύτως μη αποδεκτή. Η Πολιτεία οφείλει να διερευνήσει αμέσως όλη την διαδικασία που προηγήθηκε της χάρης στα καθάρματα. Με ποια αιτιολογία και ποιος εισηγήθηκε να μειωθούν τα Ισόβια σε 25 χρόνια φυλάκιση με συνέπεια την αποφυλάκιση των καθαρμάτων. Αν διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αιτιολογίες η άσκηση ποινικής δίωξης (αν δεν υπάρχουν παραγραφές) και το άνοιγμα λογαριασμών όλων όσων πρότειναν την μείωση της ποινής στον Προεδρο της Δημοκρατίας είναι μονόδρομος. Επιπλέον οφείλει η Πολιτεία να διερευνήσει όλες τις αποφάσεις εκείνων που έδωσαν χάρη στα καθάρματα του ναρκέμπορους και να ελέγξει μια προς μια τις σχετικές υποθέσεις, ελέγχοντας τραπεζικούς λογαριασμούς, τηλεφωνήματα και κάθε τι σχετικό.

Πέραν όλων προκύπτει ακόμα ένα σοβαρό ζήτημα μετά τις τραγικές επιλογές Αθανασίου, το ζήτημα «δεδικασμένου». Εφόσον τα Ισόβια «σπάνε» με την απονομή Χάριτος, δεν προκύπτει δικαίωμα να αιτηθούν ανάλογη απονομή χάρης και όλα τα άλλα καθάρματα που εμπορεύονται ναρκωτικά σκοτώνοντας εκατοντάδες νέους και φυλακίστηκαν με Ισόβια; Πραγματικά αναρωτιέμαι αν ο Αθανασίου γίνει και πάλι Υπουργός Δικαιοσύνης πόσους ναρκέμπορους θα απελευθερώσει με την ίδια πρακτική;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…