Newsroom

Newsroom

Βαρκελώνη: Δεκάδες τραυματίες στις κινητοποιήσεις για τις καταδίκες 12 αυτονομιστών ηγετών

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κιμ Τόρα ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν

ap catal 0

Τουλάχιστον 78 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Βαρκελώνη, κατά διάρκεια των έντονων κινητοποιήσεων εναντίον της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας να καταδικάσει 12 αυτονομιστές πολιτικούς. Σημειώνεται ότι πρόεδρος της Καταλονίας Κιμ Τόρα ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στις διαδηλώσεις κατά της απόφασης.

Σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο EFE, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έως τις 22:30 οι πρώτες βοήθειες είχαν περιθάλψει 78 τραυματίες. Οι τρεις προέρχονταν από τα επεισόδια που ξέσπασαν το πρωί, μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Άλλοι 75 τραυματίσθηκαν στις συγκρούσεις στον τερματικό σταθμό Τ1 του αεροδρομίου Ελ Πρατ, με τους 38 να βρίσκονται ακόμα υπό παρακολούθηση, τους 30 να έχουν λάβει εξιτήριο και άλλους 10 να έχουν μεταφερθεί σε άλλα ιατρικά κέντρα.

Πολλοί από τους νοσηλευθέντες φέρουν ερεθισμούς στα μάτια και χρειάσθηκε να παραμείνουν για παρακολούθηση για να αξιολογηθεί η κλινική τους κατάσταση.

Η κινητοποίηση, έπειτα από κάλεσμα της οργάνωσης «Δημοκρατικό Τσουνάμι», είχε στόχο να διαταράξει τη λειτουργία του Ελ Πρατ. Στη διάρκειά της επικράτησε ένταση ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία της Καταλονίας (Mossos d’ Esquadra), οι δυνάμεις της οποίας έκαναν χρήση βίας, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των διαδηλωτών στο αεροδρόμιο.

Ο αυτονομιστής πρόεδρος της Καταλονίας Κίμ Τόρα ευχαρίστησε χθες βράδυ όλους όσους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις «κατά της αδικίας της καταδίκης των κρατούμενων πολιτικών».

Ο Τόρα ανήρτησε το μήνυμά του αυτό στο Twitter, συνοδεύοντάς το με φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις, σε μία εκ των οποίων φαίνεται το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τον τερματικό Τ1 του αεροδρομίου.

«Όλοι μαζί κάναμε ν’ ακουστεί η φωνή μας με δύναμη και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από ποτέ άλλοτε», δηλώνει στο μήνυμά του ο Τόρα.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…