Το «βαρίδι» που κουβαλάει ο Μητσοτάκης

Ακόμα και οι πιο φανατικοί πολέμιοι του ΣΥΡΙΖΑ  και των πολιτικών που εφάρμοσε η απερχόμενη κυβέρνηση, παραδέχονται ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε σε ρήξη με τα μεγάλα συμφέροντα. 

sports 1452965 1920

Νέα εποχή, social media, οι γνώμες όλων ξαφνικά δείχνουν να έχουν αξία. Στο μυαλό τους τουλάχιστον, επειδή στην πράξη… ουδείς ασχολείται. Το ίδιο ισχύει και με τα όσα μπορεί να πούμε εμείς, εσείς και όλοι γενικότερο. Εξαίρεση αποτελούν μόνο αυτοί των οποίων η γνώμη επηρεάζει κάτι. Καθορίζει κάτι. Έτσι γίνεται στοιχείο που πρέπει να του δώσεις σημασία. 

Kάπως έτσι κινήθηκε η ΝΔ προεκλογικά, πού προσπάθησε να πείσει δια στόματος του αρχηγού της ότι ήταν έτοιμη από καιρό να κυβερνήσει και να λύσει τα προβλήματα του τόπου. Από τα όσα έχουμε δει έως τώρα είναι πρώτα επικοινωνία και μετά ουσία. Η ΝΔ είναι πλέον κυβέρνηση και τα προβλήματα της χώρας σε εξέλιξη. 

Aλλά το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει και η έκβαση του οποίου θα κρίνει εν πολλοίς την τύχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι αν ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να κυβερνήσει και όχι να συγκυβερνήσει με μια επιχειρηματική παρέα εκλεκτών. 

Μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, ακόμα και ψηφοφόροι της παράταξης, θεωρούν ότι η ΝΔ έχει επιχειρηματικά γραμμάτια να εξοφλήσει. Θεωρούν ότι οι επιχειρηματικοί κύκλοι που προσέφεραν απλόχερα τη στήριξή τους στη ΝΔ (βλ. Μαρινάκης) θα ζητήσουν ανταλλάγματα. Και εκεί θα κριθούν όλα. Μάλιστα ακόμα είναι πολύς ο κόσμος που παραδέχεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίστασε– με το όποιο πολιτικό κόστος -να έρθει σε ρήξη με τα μεγάλα συμφέροντα. Στην ουσία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρέδωσε μια ”καυτή πατάτα” στον Κυριάκο Μητσοτάκη και μένει να δούμε πως θα την διαχειριστεί ο νέος πρωθυπουργός. 

Οι ανακολουθίες του Κυριάκου φάνηκαν από την πρώτη στιγμή, κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Όσο και αν προσπάθησε  ο νέος πρωθυπουργός  να εμφανιστεί πολέμιος της οικογενειοκρατίας, είναι ο ίδιος που τώρα τοποθέτησε στη θέση του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού τον ανιψιό του, Γρηγόρη Δημητριάδη (γιο της αδελφής του, Κατερίνας Μητσοτάκη).

Το όνομα του κ. Δημητριάδη είχε γίνει γνωστό από την εποχή που υπήρξε νομικός σύμβουλος στην εταιρεία Energa των Μηλιώνη – Φλώρου. Στη συνέχεια παραιτήθηκε και λίγο αργότερα έγινε σύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός επέλεξε να τοποθετήσει στη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, τον Δημήτρη Οικονόμου. Αλλά, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Documento», ο κ. Οικονόμου μέχρι πρότινος εμφανιζόταν ως σύμβουλος της Lamda Development στις διαπραγματεύσεις που η εταιρεία έκανε με την Πολιτεία για το θέμα της επένδυσης του Ελληνικού. Σύμφωνα δηλαδή με τις αποκαλύψεις, βρισκόταν μέχρι σήμερα στην ακριβώς απέναντι πλευρά.

Αν δεν κατορθώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απαλλαγεί από αυτό το βαρίδι και δώσει στους ψηφοφόρους την εντύπωση μιας κυβέρνησης που λειτουργεί με γνώμονα όχι το καλό των πολλών, αλλά των εκλεκτών, τότε είναι βέβαιο ότι θα περάσει πολύ γρήγορα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Πόσο μάλλον από αυτά που ήδη έχει εξαγγείλει (οικονομία, εργασία,ανεργία)  τότε και η ίδια η ύπαρξη της παράταξης της ΝΔ θα τεθεί σε αμφιβολία. Από την άλλη πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας τόλμησε να έρθει σε ρήξη με τα μεγάλα συμφέροντα για αυτό και πολεμήθηκε για αυτό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, γνώριζε ότι είχε να τα βάλει με ”θηρία” και τελικά σε ένα μεγάλο κατάφερε (Βλ. ΔΝΤ,Μιντιάρχες, Κομισιόν,Μαρινάκης, Novartis), να ξεσκεπάσει την διαπλοκή πολιτικών συμφερόντων. Ακόμα και το βαθύ σύστημα δεν πέτυχε τον στόχο της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές  και για αυτό δεν έχει πει την τελευταία του λέξη ο Αλέξης Τσίπρας.

Μένει να δούμε πώς θα αντιμετωπιστούν απ’ τη ΝΔ οι επιχειρηματίες που τάχθηκαν στο πλευρό της και τι θα αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας καραδοκεί και σίγουρα θα επιστρέψει πολύ πιο σύντομα στην πρωθυπουργία, από όσο φαντάζονται ορισμένοι που τον θέλουν να έχει τελειώσει πολιτικά!
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

InCollage 20240424 163106834

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για τις συνθήκες νοσηλείες του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου αλλά και…