Βαράτε με κι ας κλαίω

Είναι που έχουμε αρρωστήσει μαζικά από ένα τοξικό απανθρωπισμό

towfiqu barbhuiya j1dzPFts4GU unsplash

Μπορεί να έχει λιακάδες Δεκέμβρη μήνα όμως η ρουτίνα των ανθρώπων παραμένει ανησυχητικά ασπρόμαυρη. Αλλά δεν ξέρεις αν η ατμόσφαιρα αυτή είναι βαριά από απειλές ή κι από κάτι άλλο.

Είναι άραγε τόσο σκοτεινή η εποχή μας ώστε να υπάρχουν στον άνθρωπο περισσότερα πράγματα να περιφρονήσεις απ΄ όσα μπορείς να θαυμάσεις; Ο Καμύ, ακόμα και στις πιο ζοφερές ημέρες της πανούκλας του, πίστευε το αντίθετο. Όμως εδώ, δεν είναι απλά η απροσδόκητη εισβολή μιας πανδημίας που αποδεκατίζει 80-80 ανθρώπους την ημέρα. Είναι που έχουμε αρρωστήσει μαζικά από ένα τοξικό απανθρωπισμό.

Η κυβέρνηση, το σύστημα, τα μέσα ενημέρωσης, τα τελευταία χρόνια τροφοδοτούν συνεχώς τον πληθυσμό με κακόβουλα, χολεριασμένα αισθήματα, που σαν μια παράλληλη επιδημία οδηγούν τον πληθυσμό από τον ένα παραλογισμό στον άλλον.

Κι αναβαθμίζουν τον κάθε Στέφανο Κασιμάτη από υβριστή σε φιλόσοφο-σχολιαστή. Αλλά υπάρχουν και πιο βαριά περιστατικά…

Όταν μια σιδερένια πόρτα μαγκώνει το σωματάκι ενός παιδιού και το λιώνει αργά μπροστά στα αδιάφορα μάτια εργατών, δεν αφήνει καμιά ελπίδα να περάσει από τη χαραμάδα αυτής της πόρτας. Διότι σε αυτή την βασανιστική εξολόθρευση δεν είναι η εργοδοσία που χαζεύει αδιάφορη τον παιδικό θάνατο αλλά η ίδια η εργατική τάξη. Ο θεσμοποιημένος απανθρωπισμός αγγίζει πλέον κι αυτούς που είναι σε καλύτερη μοίρα από το «γυφτάκι» κατά ένα πιάτο φαΐ περισσότερο στο τραπέζι τους, ένα ρούχο περισσότερο στη ντουλάπα τους, σταθερή ύδρευση σπίτι τους.

Τι κι αν ψεκάζουν και ξαναψεκάζουν την κοινωνία, τι κι αν την βάζουν κάτω από σταυρούς και πετραχήλια, την ποτίζουν εθνικισμό, θεωρίες συνωμοσίας, εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς και fake news, όταν κάποια στιγμή πρέπει να βγει στο φως, αυτή αρνείται να βγει! Επιμένει σταθερά να συντηρεί το καθεστώς με ψήφο κι αφοσίωση, χωρίς να κερδίζει απολύτως τίποτα που θα έκανε τη ζωή της καλύτερη.

Και το ανησυχητικό είναι ότι η ανοχή των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που οι πολίτες αποστρέφουν το πρόσωπό τους από οποιοδήποτε στέρεη αντιπρόταση και ανθρώπινη σκέψη τούς δοθεί ως εναλλακτική.

Ας φάει τώρα λοιπόν κι ένα πρόστιμο 100 ευρώ για την καλή της διαγωγή, τι κι αν το ποσοστό εμβολιασμού στους 60 και άνω, αγγίζει το 80%.

Υστερόγραφο

Πάντως αν η κυβέρνηση ήθελε να εμβολιαστούν οι πάντες, θα έπρεπε να χρεώνει κάθε εμβόλιο 50 ευρώ, διότι ότι παρέχεται δωρεάν σε έναν κόσμο που τον μάθανε να εκτιμά μόνο ότι πληρώνει, πάει χαράμι. Ή όπως έγραψαν στα social media υπήρχε και πιο απλός τρόπος για να προκαλέσουν επιθυμία προς εμβολιασμό. Φορτώνεις τα εμβόλια σε ένα κάρο και βάζεις δυο στρατιώτες να προσποιούνται ότι τα φυλάνε…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…