Βάλτε λουκέτο

του Άγγελου Προβολισιάνου Για άλλη μια φορά οι ποδοσφαιριστές μετατράπηκαν σε κομπάρσοι και πρωταγωνιστές οι οπαδοί του μπάχαλου. Επεισόδια εκτός…

2413763

του Άγγελου Προβολισιάνου

Για άλλη μια φορά οι ποδοσφαιριστές μετατράπηκαν σε κομπάρσοι και πρωταγωνιστές οι οπαδοί του μπάχαλου. Επεισόδια εκτός γηπέδου, φωτοβελίδες εντός και στο τέλος ένα αγωνιστικό τερέν που έχει ο,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς εκτός από μπάλα.

Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνη ομάδα από αυτή που απαρτίζουν οι βλάκες. Δεν αναφέρομαι μόνο σε όσους πηγαίνουν στις κερκίδες των οργανωμένων και μετατρέπουν το γήπεδο σε αρένα, γιατί υπάρχουν και οι άλλοι, που πηγαίνουν στων επισήμων.

Τα ίδια είχαν γίνει εννέα μήνες πριν, στο αντίστοιχο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Μάλιστα, δύο μέρες αργότερα είχε λάβει χώρα το περιβόητο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, στο οποίο είχε μπουγέλα, μπινελίκια και… μπράβους.

Τότε, ο κ. Κοντονής είχε δώσει εντολή για αναβολή του πρωταθλήματος επ’ αόριστον, κάτι που τελικά κράτησε λίγες μόλις μέρες.

Για να μην ξεχνιόμαστε: Σκάνδαλα στημένων αγώνων (σ.σ. Παράγκα, koriopolis), Ομοσπονδίες σε ομηρία, παράνομος στοιχηματισμός, προπηλακισμοί διαιτητών εντός και εκτός γηπέδων, μπραβιλίκια και μισθωμένοι χούλιγκαν συνθέτουν ένα ιδιόμορφο κοκτέιλ ποδοσφαιρικού παρακράτους, όπου τόσα χρόνια η Πολιτεία αντί να βάλει ένα λουκέτο, προτιμά να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της σε επίπεδο εξαγγελιών, ενώ ο υπόνομος συνεχίζει να ζέχνει.

Είναι η ευκαιρία σας κ. Κοντονή. Αυτό που δεν κάνατε πέρσι, ας το κάνετε τώρα. Βάλτε λουκέτο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr