«Βάλε Χ στον ρατσισμό»: Καμπάνια με όχημα το ποδόσφαιρο (video)

Η HumanRights360 παρουσιάζει μία νέα αντιρατσιστική καμπάνια με όχημα το ποδόσφαιρο και ένα βίντεο που αναδεικνύει πως στην κοινωνία, όπως και στο ποδόσφαιρο, κανένας δεν περισσεύει, ανεξάρτητα από το χρώμα, το θρήσκευμα, την ταυτότητα φύλλου και τα επιμέρους χαρακτηριστικά του. 

podosfairo

Πιστοί στο όραμά μας για οικοδόμηση πιο δίκαιων και προσβάσιμων κοινωνιών, παρουσιάζουμε μία ακόμα προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο με περισσότερη διαφορετικότητα και αποδοχή της διαφορετικότητας.

Μπορεί να υπάρξει ποδόσφαιρο χωρίς:

Ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα;

Ανθρώπους με διαφορετική καταγωγή;

Ανθρώπους με διαφορετική θρησκεία;

Ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό;

Χωρίς διαφορετικούς ανθρώπους;

Χωρίς αποδοχή της διαφορετικότητας;

Μπορεί το ποδόσφαιρο να ακυρώσει το ρατσισμό; Η απάντηση είναι ότι μπορεί.

Δείτε το βίντεο εδώ
 
«Το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα πιο συμπεριληπτικά αθλήματα, τόσο στις διοργανώσεις και στα γήπεδα όσο και στις κερκίδες του. Αυτή η συμπερίληψη και η ιδέα ότι κανένας άνθρωπος δεν περισσεύει, αντιθέτως έχουν όλοι ζωτικό ρόλο, είναι που θέλουμε να αντικατοπτρίσουμε στην κοινωνία. Προσπαθούμε για μια κοινωνία όπου κανένας άνθρωπος δε θα «περισσεύει» ή δε θα βρίσκει τη θέση του.  Γιατί αν περισσεύει ή δεν χωράει, η κοινωνία, όπως και η ποδοσφαιρική ομάδα, αποδυναμώνεται», τονίζει ο Επαμεινώνδας Φαρμάκης, διευθυντής και συνιδρυτής της HumanRights360.
 
Η Καμπάνια «Ο Ρατσισμός είναι Άκυρος» είναι μια προσπάθεια που ξεκινάει με ένα βίντεο και έχει στόχο να συνεχιστεί μέσω διαδικτυακών – λόγω της παρούσας συγκυρίας – παρεμβάσεων με σκοπό να αναδείξει ότι οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δηλώνουν πως κάθε είδους προκατάληψη καθιστά έναν ποδοσφαιρικό αγώνα καταρχάς ανυπόστατο και πρακτικά άκυρο μιας και δεν μπορεί να διεξαχθεί χωρίς παίκτες.  

Συμπερίληψη, ποικιλομορφία, διαφορετικές καταγωγές και θρησκείες, διαφορετική ταυτότητα φύλου. Όλα αυτά είναι που συγκροτούν το ποδόσφαιρο και το κάνουν σπουδαίο, εκτός από το ταλέντο των παικτών.
Ο Ρατσισμός είναι Άκυρος. Στο ποδόσφαιρο, στην κοινωνία, στη ζωή μας.

Η ταινία δημιουργήθηκε από τους: Μενέλαο Καραμαγγιώλη, Σταύρο Τριάντο, Γιώργο Ζαφείρη, Ρένια Παπαθανασίου, Στέλιο Μπουζιώτη

 Για τη HumanRights360

Η HumanRights360 είναι μία οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Στη HumanRights360 πιστεύουμε ότι η ουσιαστική πρόσβαση στα δικαιώματα αποτελεί θεμέλιο λίθο της ένταξης και ότι η επίτευξη της κοινωνικής συνοχής επιτυγχάνεται μόνο μέσω της προστασίας των ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλου του πληθυσμού. Αποστολή μας είναι η προστασία και η ενδυνάμωση των δικαιωμάτων όλων, χωρίς καμία διάκριση, και με εστίαση στους ευάλωτους πληθυσμούς.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…