ΙΣ

Ι. Σ. Καριώτης

Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο ιδιοκτήτης του δεξιού «House of cards»

Ο Μαρινάκης εφοπλιστής. Ο Μαρινάκης αγνός φίλαθλος. Ο Μαρινάκης πολιτικός ηγέτης.

marn

Η διαδρομή του Βαγγέλη Μαρινάκη και η είσοδός του στο εγχώριο «House of cards» παραπέμπουν με πολλούς τρόπους στα έργα και στον ήρωα του Ευγένιου Σπαθάρη. 

Ο Μαρινάκης εφοπλιστής. Ο Μαρινάκης αγνός φίλαθλος. Ο Μαρινάκης αφοσιωμένος Πειραιώτης. Ο Μαρινάκης μαχητικός Ελλην. Ο Μαρινάκης μακεδονομάχος. Ο Μαρινάκης δημοκράτης, κατήγορος της χούντας του Τσίπρα. Ο Μαρινάκης ντροπαλός χρηματοδότης της ΝΔ. Ο Μαρινάκης κουμπάρος της κουμπάρας. Ο Μαρινάκης δήμαρχος, έστω δι’ αντιπροσώπου. Με αποκορύφωμα το προχτεσινό: ο Μαρινάκης πολιτικός ηγέτης, με πρώτη εμφάνιση ρητορικά άψογη, έστω και με σκονάκια, στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Το θέμα δεν είναι τι είπε στην επίσημη είσοδό του στο «House of cards», όπως καταλαβαίνετε. Το θέμα είναι το στήσιμο. Ο σκοπός. Το απώτερο και έκλαμπρο. Η εικόνα. Η τήβεννος. Εντέλει ο Μαρινάκης «καθαρά χέρια» χτυπά την πόρτα μας. Είναι εδώ ως εθνικός εισαγγελέας, για να μας απαλλάξει από το άγος της Αριστεράς, να καταδείξει το άγος της Αριστεράς, να ηγηθεί της μεγάλης προσπάθειας κόντρα στη διαπλοκή, την εθνική μειοδοσία, στον αυταρχισμό και σε ό,τι άλλο θέλετε να προσθέσετε. Υπό το χειροκρότημα της Νέας Δημοκρατίας, την αιδήμονα σιωπή του ΚΙΝΑΛ, τον επαινετικό ψίθυρο διάφορων άλλων που με τη μύγα του Πολάκη παθαίνουν αλλεργία, αλλά με την αράχνη του Μαρινάκη κηρύσσουν δημοκρατική αργία.

Φυσικά η αλήθεια πίσω από την εικόνα είναι μία: ο Μαρινάκης κατηγορούμενος. Ο Μαρινάκης στη σκιά του «Noor 1». Ο Μαρινάκης άρχων των στημένων. Ο Μαρινάκης των πακιστανικών τηλεφώνων. Ο Μαρινάκης, εντέλει, που εισάγει στην πολιτική διαδικασία την ποινική. Κερδίζει το κόμμα ΜΟΥ; Τελειώνουν οι περιπέτειες, οι διώξεις, οι εισαγγελείς, οι υποψίες, οι φήμες, οι δικογραφίες. Ο φόβος του Κορυδαλλού! Χάνει το κόμμα ΜΟΥ; Χάνομαι. Τόσο απλά, ώστε να απορεί κανείς πώς τόσοι σοφοί μέσα στη ΝΔ τον αποδέχονται με ένα μεγάλο χειροκρότημα ως φυσικό τους αρχηγό και δεν καταλαβαίνουν ότι ο Μαρινάκης θα τους πάρει στον λαιμό του. Πάντως τον ακούσαμε ως εισαγγελέα διαφθοράς, με διεκδίκηση ιδιοκτησίας πλέον στο δεξιό «House of cards». Είναι βέβαιο ότι στα επόμενα επεισόδια θα μας στοιχειώνει όλο και πιο πολύ, ως μια τρομακτική πολιτική φιγούρα, η οποία ρίχνει τη σκιά της πάνω από τον Μητσοτάκη, την Ντόρα, τον Αδωνη, τη ΝΔ, αλλά και την Ελλάδα. Αυτό που επιδιώκει είναι σαφές. Από ιδιοκτήτης του Πειραιά με μπροστινό, ιδιοκτήτης της ΝΔ με μπροστινό, ιδιοκτήτης της χώρας με μπροστινό, και παρεμπιπτόντως ιδιοκτήτης της Δικαιοσύνης με μπροστινό. Κυρίες και κύριοι, Βαγγέλης Μαρινάκης: το σύστημα σε όλο του το σκότος.

Πηγή: Documento

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Προκαλεί ξανά η Τούνη: Κάνει διακοπές και δείχνει τη βίλα με την… ιδιωτική παραλία – «Η θάλασσα δεν πουλιέται» (video)

τουνη

Προκαλεί ξανά η Τούνη: Κάνει διακοπές και δείχνει τη βίλα με την… ιδιωτική παραλία – «Η θάλασσα δεν πουλιέται» (video)

«Λοιπόν κατεβαίνουμε τα σκαλάκια και φτάνουμε στην ιδιωτική παραλία», αναφέρει στο βίντεο της Ιωάννα Τούνη

Επικό τρολάρισμα από το Κουλούρι στον Άδωνι: «Στο ΕΣΥ πλέον καλούν ακόμα και τους ηθοποιούς που έχουν παίξει τους γιατρούς»

Καταγραφή 26

Επικό τρολάρισμα από το Κουλούρι στον Άδωνι: «Στο ΕΣΥ πλέον καλούν ακόμα και τους ηθοποιούς που έχουν παίξει τους γιατρούς»

Τον Άδωνι Γεωργιάδη και το... μπάχαλο που έχει φτιάξει τρόλαρε με άρθρο του το Κουλούρι