Newsroom

Newsroom

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: "Δέχτηκα την πρόταση γιατί το Φεστιβάλ πρέπει να γίνει"

Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά.

5702825e1dc5247d738b4a96

«Το έργο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή είναι βαρύ και δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι o καλλιτεχνικός διευθυντής θα συνεργαστεί εποικοδομητικά τόσο με το ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε. όσο και με τους Έλληνες δημιουργούς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό στις παρούσες συνθήκες. Και πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

«Δέχθηκα να αναλάβω τη διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ σε μια στιγμή οριακή για την πορεία του, επειδή πιστεύω ότι δεν πρέπει να ματαιωθεί η φετινή διοργάνωση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

«Σήμερα θα μάθω αν έχει παραδοθεί πρόγραμμα από τον κύριο Λούκο και αν έχουν υπογραφεί συμβόλαια αλλιώς πρέπει να γίνει με ταχύτητα αλλά και σοβαρότητα επιλογή από τις κατατεθειμένες προτάσεις. Γνωρίζοντας το ελληνικό θεατρικό τοπίο είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις.Αν εγώ μπορέσω να δώσω ένα προσωπικό στίγμα στο ελληνικό φεστιβάλ αυτό θα φανεί από του χρόνου» τόνισε.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και ώς το 1992 εργάστηκε ως ηθοποιός. Στη συνέχεια αφιερώθηκε στη σκηνοθεσία και το 1997 ίδρυσε το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Έκτοτε αποτελεί ενεργό μέλος της ελληνικής θεατρικής κοινότητας, με δυναμική και πρωτοποριακή παρουσία.

Από τους πιο ένθερμους οπαδούς της νέας γενιάς καλλιτεχνών, έχει διδάξει κυρίως στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και με τις παραστάσεις του έχει αναδείξει πολλούς νέους ηθοποιούς. Παράλληλα, μέσα από τις παραγωγές του Θεάτρου του Νέου Κόσμου έχει δώσει βήμα στην ανάδειξη νέων θεατρικών ομάδων.

Με μεγάλη εμπειρία στο σύγχρονο αλλά και το κλασικό ρεπερτόριο, ο Θεοδωρόπουλος έχει δώσει το στίγμα του και στο αρχαίο δράμα (Αριστοφάνης, Ευριπίδης).

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό