Βάφτισε παιδί σε εκκλησία παρά τις απαγορεύσεις ο Άδωνης Γεωργιάδης

Όπως φαίνεται οι απαγορεύσεις ισχύουν μόνο για τους κοινούς θνητούς αυτής της χώρας. 

Άδωνις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να αυστηροποιεί συνεχώς τα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού ωστόσο, οι εξαιρέσεις για τους υπουργούς και τους βουλευτές της συνεχίζονται παρά το σάλο που έχουν προκαλέσει κατά διαστήματα οι παραβιάσεις τους ιδίως από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα.

Ένα από τα τελευταία αυστηρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση στις 3 Μαρτίου είναι και η απαγόρευση των βαφτίσεων στην Αττική έως και τις 16 Μαρτίου λόγω του ότι βρίσκεται σε βαθύ κόκκινο. Ωστόσο, για τον Άδωνη Γεωργιάδη η απαγόρευση αποτελεί ψιλά γράμματα αφού έσπευσε να γνωστοποιήσει στο προσωπικό του λογαριασμό στo twiter πως βάφτισε ένα παιδί την Κυριακή 14 Μαρτίου, εκθέτοντας τόσο τον εαυτό του, όσο και συνολικά την κυβέρνηση για την προνομιακή παραβίαση των περιορισμών.

Αξίζει να σημειωθεί πως διατρέχοντας το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, διαπιστώνει κανείς πως αναφέρεται πως προβλέπεται «τέλεση λειτουργιών λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίοι βοηθητικό προσωπικό χωρίς παρουσία άλλων φυσικών προσώπων». Παράλληλα, σημειώνεται πως κατ’ εξαίρεση οι «τελετές κηδειών και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων».

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 3 Μαρτίου ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως «αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων, αλλά και μνημοσύνων» υπό την αυξανόμενη πίεση εκείνες τις ημέρες του συστήματος υγείας. Αυτό φαίνεται και από το ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 843, Τεύχος Β, της 3ης Μαρτίου το οποίο αναφέρει πως οι θρησκευτικές λειτουργίες επιτρέπονται μόνο με την παρουσία κληρικού και βοηθητικού προσωπικού του

Ωστόσο, ανατρέχοντας στο gov.gr και στις προβλέψεις για τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως η Αττική, εκτός της εξαίρεσης των κηδειών, αναφέρονται και τελετές γάμων, βαφτίσεις, μνημόσυνα και σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις στην εξαίρεση της παρουσίας έως 9 ατόμων, καταφέρνοντας μία εντυπωσιακή αναντιστοιχία μεταξύ του Φύλλου Εφημερίδας της Κυβέρνησης και του επίσημου κυβερνητικού ιστότοπου για τα ισχύοντα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που υπερισχύει είναι το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

 

604f4bd2825e631b735185e2
604f4c87825e6311b6714c23
604f4d33825e6319693fd072

Έπειτα από τις αντιδράσεις που υπήρξαν στα social media κατά του Άδωνη Γεωργιάδη ο ίδιος προσπάθησε κακήν κακώς να τα μπαλώσει  υποστηρίζοντας πως «για τη συγκεκριμένη βάπτιση η οικογένεια για σοβαρούς οικογενειακούς της λόγους έκανε αίτηση και έλαβε άδεια για την πραγματοποίησή της την συγκεκριμένη μέρα και ώρα», προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερες απορίες για το εάν αυτό είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο κάθε πολίτης, ή εάν για την εν λόγο ειδική άδεια έπαιξε ρόλο η ιδιότητα του πατέρα και του νονού του παιδιού.

 

Πηγή: Documento  

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…