Μπαμπά, κοίτα, χωρίς χέρια

Επιτρέψτε μου να δανειστώ – και να παραλλάξω- τον τίτλο του νέου (εξαιρετικού) βιβλίου της Έλενας Ακρίτα «Μαμά, κοίτα, χωρίς χέρια», προκειμένου να προσπαθήσω να προσεγγίσω την ταυτότητα του πιο σκοτεινού πρωθυπουργού που γνώρισε αυτή η χώρα.

FYblQ86WQAAzN7H

Διότι μόνο αν συλλάβει κανείς την ψυχοσύνθεση του ανδρός, μπορεί να κατανοήσει τις πράξεις του. Διαφορετικά, το επιχείρημα «είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να παρακολουθεί τις συζύγους των υπουργών του;», φαντάζει απόλυτα πειστικό.

Στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι μόνο «είναι δυνατόν» να παρακολουθεί τους υπουργούς του και τις συζύγους τους, αλλά είναι και απαραίτητο. Απαραίτητο για λόγους καθαρά υπαρξιακούς.

Η εικόνα ενός πρωθυπουργού που παρακολουθεί τους εσωκομματικούς του αντιπάλους είναι η εικόνα με την οποία έζησε ο μικρός Κυριάκος. Αυτά τα έχουν καταθέσει οι τότε Κοντολέοντες, οι τότε Δημητριάδηδες: Ο Μαυρίκης και ο Γρυλλάκης. Ένας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που έτρεχε με πάθος να σηκώσει το τηλέφωνο στο γραφείο του σπιτιού του για να κρυφακούσει τις συνομιλίες των αντιπάλων του.

Σκεφτείτε εκείνο το παιδί. Το μικρότερο και εμφανώς ατάλαντο μέλος μίας αδυσώπητης πολιτικής οικογένειας, που μεγάλωσε με τη φράση «το παιδί δεν κάμει». Κι όμως κατάφερε και «έκαμε» όλες τις απαραίτητες συμμαχίες με κάθε πιθανό διάβολο προκειμένου να φτάσει να κυβερνήσει.

Είσαι έξυπνος, Κυριάκο. Κι ας λέγανε άλλα. Να, εδώ έχεις το κύπελλο της κατάκτησης ενός ολόκληρου λαού στο γραφείο σου, να γράφει 7/7/2019 και το ποσοστό σου: 39,85%. Πάλεψες μέσα στη λάσπη, πάνω σε πτώματα, χορεύοντας με τις περικεφαλαίες, όμως είσαι πρωταθλητής, Κυριάκο. Πρω-τα-θλη-τής!
Τόσο πρωταθλητής που θα δίνεις ακόμα και το πρωτάθλημα σε όποιον σου γουστάρει κάθε φορά.

Ακόμα και το χούι του μπαμπά να παρακολουθεί το πήγες σε άλλο επίπεδο.

Γιατί να εκβιάζεις τους μελλοντικούς δελφίνους παρακολουθώντας μόνο τα κινητά τους; Το κλειδί είναι οι σύζυγοι. Εκεί υπάρχει το «ζουμί», εκεί λέγονται τα προσωπικά, τα βρόμικα, τα χρήσιμα για την κρίσιμη ώρα της απειλής.

Κι αυτοί που σε στήριξαν για ν’ ανεβείς; Θυμάσαι τι έκαναν στον μπαμπά; Τον έριξαν οι αντίστοιχοι ολιγάρχες της εποχής. Κυκλώνεις καθέναν τους παρακολουθώντας δύο στενούς του συνομιλητές και καθάρισες. Όλοι «δεμένοι».

Και τον Τσίπρα; Αντί να παρακολουθείς τον ίδιο, τον «ακούς» παρακολουθώντας στενούς του συνεργάτες με τους οποίους συνομιλεί καθημερινά.

Κι επειδή έχεις και τις μονομανίες σου με εκείνον τον άθλιο που έβαλε τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, να το predator και πάνω από τον Λάκη Λαζόπουλο. Έτσι και πάει να βρει δουλειά, έτσι και τολμήσει να ξανακάνει σάτιρα, κατευθείαν τηλέφωνο στον καναλάρχη για να τον κόψει. Ξέρεις καλά. Το έχεις ξανακάνει. Ένα τηλέφωνο υπόθεση είναι.

Είδες μπαμπά πώς τα κατάφερα; Τους κύκλωσα όλους. Τους ακούω όλους. Και τους βλέπω κιόλας. Αυτό που εσύ έκανες ερασιτεχνικά, εγώ το έκανα επιστήμη. Μπαμπά, έλεγες «το παιδί δεν κάμει», αλλά εγώ σε ξεπέρασα. Μπαμπά, κοίτα, χωρίς χέρια! Τώρα επιτέλους θα είσαι περήφανος για μένα.

Πηγή: Documentonews

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων