Newsroom

Newsroom

B. Εύβοια – Συλλαλητήριο για τους πυρόπληκτους: «Όλοι στον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας»

«Η εντολή "εκκενώστε" ήχησε παντού, κενή περιεχομένου και χωρίς να υπολογιστεί ότι οι ντόπιες δυνάμεις και τα ντόπια μέσα χρειάζονται σ' αυτή τη μάχη με τη φωτιά. Το έκαναν όμως μόνοι τους οι άνθρωποι, δεν υπάκουσαν, έμειναν κι έδωσαν τη μάχη».

235714400 1813776275475105 5643980121889233707 n

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου (21/08, 19:00) στη βόρεια Εύβοια, με στόχο να διαφανούν τα προβλήματα των πυρόπληκτων και να διαμηνύσουν στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουν την καταστροφή που τους συνέβη.

Κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου είναι, «όλοι στον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας», το συνδιοργανώνουν δε, το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών-Δασεργατών Εύβοιας, ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου- Λίμνης-Αγίας Άννας και οι επιτροπές αγώνα πυρόπληκτων.

«Η εντολή “εκκενώστε” ήχησε παντού, κενή περιεχομένου και χωρίς να υπολογιστεί ότι οι ντόπιες δυνάμεις και τα ντόπια μέσα χρειάζονται σ’ αυτή τη μάχη με τη φωτιά. Το έκαναν όμως μόνοι τους οι άνθρωποι, δεν υπάκουσαν, έμειναν κι έδωσαν τη μάχη».

«Το δάσος όμως καταστράφηκε και μαζί με την περιβαλλοντική καταστροφή διαλύθηκε η τοπική οικονομία  και  ο βιοπορισμός των κατοίκων με πολλές επιπλοκές σε πολλά επίπεδα για τα επόμενα χρόνια. Οι δραστηριότητες αλληλεγγύης του ΔΙΚΤΥΟΥ αυτές τις μέρες στην Εύβοια μας έδειξαν ότι είναι ζωτικό για τους κατοίκους να βρίσκονται εκεί άνθρωποι στο πλευρό τους, σε πραγματικό χρόνο,  να τους βοηθήσουν να σταθούν όρθιοι και όρθιες».

 «Όσο, τέλος, για τις εξελίξεις που διαφαίνονται σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της περιβαλλοντικής πολιτικής στην Ελλάδα, να θυμίσουμε ότι το περιβάλλον και η προστασία των  δασών είναι υποχρέωση της κράτους με βάση το Σύνταγμα- καμιά ιδιωτικοποίηση στη διαχείριση των αναδασώσεων και την  προστασία από τις πλημμύρες!»

Στο συλλαλητήριο της Βόρειας Εύβοιας, στον κόμβο Στροφυλίας, θα παρευρεθεί και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…