Newsroom

Newsroom

Αυξήθηκαν οι ελληνοαμερικάνοι βουλευτές στις ΗΠΑ

Μπορεί το εκλογικό αποτέλεσμα να χάρισε την πρωτιά στο Μπάρακ Ομπάμα στις ΗΠΑ, ωστόσο μεγάλοι κερδισμένοι από τις εκλογές στις…

Μπορεί το εκλογικό αποτέλεσμα να χάρισε την πρωτιά στο Μπάρακ Ομπάμα στις ΗΠΑ, ωστόσο μεγάλοι κερδισμένοι από τις εκλογές στις ΗΠΑ ήταν και οι ελληνοαμερικάνοι βουλευτές.

Συγκεκριμένα στη Βουλή των Αντιπροσώπων εκλέγονται η Δημοκρατική Ντίνα Τάιτους από τη Νεβάδα, ο Δημοκρατικός Τζον Σαρμπάνης από το Μέριλαντ, ο Ρεπουμπλικάνος Γκας Μπιλιράκης από την Φλόριντα, καθώς επίσης και η Δημοκρατική Νίκη Τσόγκα από τη Μασαχουσέτη, σύζυγος του γερουσιαστή και υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Πολ Τσόγκα.

Στη Νέα Υόρκη επανεκλέγεται η Δημοκρατική βουλευτής, Κάρολιν Μαλόνι, η οποία παράλληλα κατέχει και τη θέση του συμπρόεδρου του «Ελληνικού Συνδέσμου» στη Βουλή, ενώ σε πολιτειακό επίπεδο εκλέγονται τέσσερις ομογενείς στη Νέα Υόρκη.

Στην πολιτειακή Γερουσία ο Δημοκρατικός Μιχάλης Γιάνναρης και ο Ρεπουμπλικάνος Ντιν Σκέλος, ενώ στην πολιτειακή Βουλή η Δημοκρατική Αραβέλλα Σιμωτά και η Ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη.