Αύξηση των δαπανών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όσο η οικονομία βελτιώνεται

Οι Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν αυξήσει τις επενδύσεις τους, κατά 12%, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς του Freelancer.com. Οι μικρές…

frelancer

Οι Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν αυξήσει τις επενδύσεις τους, κατά 12%, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς του Freelancer.com. Οι μικρές επιχειρήσεις, στην Ελλάδα, έχουν αυξήσει τις δαπάνες τους σε τομείς-κλειδιά, ώστε να ενισχύσουν την ανάπτυξή τους, καθώς η εμπιστοσύνη στην οικονομία αποκαθίσταται, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που δημοσιεύτηκαν σήμερα από το Freelancer.com, τη μεγαλύτερη αγορά μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Οι Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν αυξήσει τις δαπάνες τους, κατά 12%, προσλαμβάνοντας επαγγελματίες στον τομέα της πώλησης και της αύξησης του πελατολογίου, της διαφήμισης, καθώς και επαγγελματίες σχεδιαστές ιστού, με βραχυπρόθεσμες συμβάσεις εργασίας, που σκοπό έχουν να ενισχύσουν τα κανάλια πώλησης και να επωφεληθούν στο έπακρο από την ανοδική πορεία της οικονομίας.

Μια έρευνα, που διεξήχθη ανάμεσα σε 2000 μικρές επιχειρήσεις, έδειξε επίσης, ότι οι επιχειρήσεις αυτές δαπανούν περισσότερα, για να εισχωρήσουν σε αγορές του εξωτερικού, για πρώτη φορά. Η έρευνα έδειξε, ότι το 47% των μικρών επιχειρήσεων έχουν την πρόθεση να δοκιμάσουν να πουλήσουν περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες στο εξωτερικό, μέσα στο 2014, καθώς η ανοδική πορεία της οικονομίας τους έχει δώσει περισσότερους πόρους για να επενδύσουν.

Το 42% αυτών των επιχειρήσεων, οι οποίες θα επενδύσουν για να εισχωρήσουν στις αγορές του εξωτερικού, πιστεύουν ότι η δυνατότητα εμπορικών συναλλαγών μέσω του Διαδικτύου, τους δίνει πρόσβαση σε μεγαλύτερες αγορές, ενώ παράλληλα δαπανούν λιγότερα για να το πετύχουν αυτό. Εργαλεία, όπως τα Google ad words, τα Facebook ads, καθώς και η πρόσληψη προσωπικού διαφήμισης και πωλήσεων στη χώρα που θέλουν να εισχωρήσουν, μέσω ιστοσελίδων όπως το Freelancer.com, είναι οι τρεις κύριοι τρόποι, που χρησιμοποιούν οι μικρές επιχειρήσεις για να προσεγγίσουν τις αγορές του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον Bill Little, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για την Ευρώπη, αυτά τα ποσοστά δείχνουν, ότι η άνοδος της οικονομίας έχει δώσει στις μικρές επιχειρήσεις την αυτοπεποίθηση για να επενδύσουν. «Οι υπολογισμοί μας δείχνουν, ότι οι μικρές επιχειρήσεις, όχι μόνο έχουν την αυτοπεποίθηση να επενδύσουν, αλλά χρησιμοποιούν επίσης και το Διαδίκτυο, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές, με περισσότερο στοχευμένους, αλλά πολύ οικονομικούς τρόπους», επισημαίνει ο ίδιος.

«Με ένα παγκόσμιο εργατικό δυναμικό, που περιλαμβάνει περισσότερους από 10 εκατομμύρια υψηλά καταρτισμένους και παράλληλα προσιτά οικονομικούς freelancers, δεν είναι καθόλου περίεργο που οι μικρές Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει να προσλαμβάνουν εργαζόμενους, μέσω ιστοσελίδων όπως το Freelancer.com, για να εισχωρήσουν σε νέες αγορές. Οι επιχειρήσεις αυτές επωφελούνται από τους freelancers, οι οποίοι προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, ώστε να υποστηρίξουν την επιχείρησή τους».

Σχετικά με το Freelancer

Ο νικητής του βραβείου Webby, το Freelancer.com, είναι η μεγαλύτερη αγορά εξωτερικής ανάθεσης υπηρεσιών και crowdsourcing, παγκοσμίως. Μέσω του Freelancer.com, οι επιχειρήσεις συνδέονται με 10 εκατομμύρια ανεξάρτητους επαγγελματίες, από όλο τον κόσμο. Οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν freelancers, σε τομείς όπως η κατασκευή λογισμικού, συγγραφή, εισαγωγή δεδομένων, σχεδιασμός, μηχανολογία και επιστήμες, πωλήσεις και διαφήμισης, λογιστικά και νομικές υπηρεσίες. Η μέση εργασία ανέρχεται στα   €200, καθιστώντας το Freelancer.com εξαιρετικά οικονομική λύση για τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες συχνά χρειάζονται να διεκπεραιώσουν μια ποικιλία εργασιών, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν έναν επαγγελματία, για πλήρη απασχόληση.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…