Αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος παραδέχτηκε ο Χατζηδάκης

Τελικά οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στη ΔΕΗ δεν θα είναι «αναίμακτες» για τους καταναλωτές

NewsRoom 02/11/2019 | 21:20

Για πρώτη φορά ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης παραδέχθηκε σήμερα ότι έρχονται «φουσκωμένοι λογαριασμοί» ρεύματος για τους καταναλωτές, οι οποίοι βλέπουν ...φουσκωμένους τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, παρά τις μέχρι τώρα επικοινωνιακές προσπάθειες εφησυχασμού τους

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1, o Κ. Χατζηδάκης ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη διάσωση(;) της ΔΕΗ έχουν κόστος για τους καταναλωτές, ενώ προσδιόρισε την επιβάρυνση ανά νοικοκυριό σε 2,5 ευρώ το μήνα (30 ευρώ τον χρόνο).

Μέχρι τώρα οι κυβερνητικοί παράγοντες υποστήριζαν ότι οι καταναλωτές δεν θα πλήρωναν παραπάνω, καθώς οι αυξήσεις στο τιμολόγιο ρεύματος θα αντισταθμίζονταν από την κατάργηση της μείωσης του ΦΠΑ από το 6% στο 13%, που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση και την περικοπή του ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων). Οπότε, τελικά, οι πελάτες της ΔΕΗ δεν θα επιβαρύνονταν. 

Το αφήγημα σήμερα αποδεικνύεται ότι δεν ήταν ρεαλιστικό και προβλήθηκε, είτε λόγω πρόχειρων, ατεκμηρίωτων υπολογισμών, είτε για λόγους κατευνασμού των καταναλωτών. 

Είναι προφανές ότι από τις εξελίξεις στη ΔΕΗ επωφελούνται αναμφισβήτητα οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος, οι οποίες εκμεταλλευόμενες τις αυξήσεις διεκδικούν μεγάλο τμήμα πελατών της.