Αυξήσεις στα τιμολόγια και πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ παραδέχεται ο Γεραπετρίτης

Ο υπουργός Επικρατείας παραδέχτηκε την επιβάρυνση των καταναλωτών από το «σχέδιο σωτηρίας» της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη ΔΕΗ 

NewsRoom 30/08/2019 | 14:15

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στο ΣΚΑΪ, παραδέχθηκε πως προκειμένου να εφαρμοστεί το «σχέδιο σωτηρίας» της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ οι καταναλωτές της θα υποστούν μια επιβάρυνση. 

Αν και αρχικά υποστήριξε πως «ο ελληνικός λαός δεν θα πληρώσει τη ζημιά που έχει επέλθει», λίγα λεπτά αργότερα ανέφερε πως θα υπάρξει μια μικρή επιβάρυνση, ενώ παράλληλα επισήμανε πως θα υπάρξει μια μερική ιδιωτικοποίηση καθώς και πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων.

«Η ΔΕΗ θα σωθεί με το σχέδιο που εκπονεί η ηγεσία του ΥΠΕΝ με ελάχιστη επιβάρυνση των καταναλωτών που δεν θα είναι περισσότερο από 2,2 ευρώ ανά μήνα και στα υπόλοιπα κεφάλαια θα υπάρξει επιβάρυνση όλων των υπόλοιπων εταίρων» όπως του κράτους, των εργαζομένων της ΔΕΗ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Στη συνέχεια επισήμανε πως στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι και μια  μερική ιδιωτικοποίησή της με την πώληση κάποιων υδροηλεκτρικών μονάδων της. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι σε αυτή την φάση θα παραμείνει το μάνατζμεντ στο Δημόσιο.

Επίσης, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε πως η κυβέρνηση θα κάνει εξεταστική προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τη ΔΕΗ λέγοντας πως «θα αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν είτε μέσω της πολιτικής διαδικασίας του Κοινοβουλίου, των Εξεταστικών, είτε μέσω της Δικαιοσύνης» αναφέροντας ότι «Η ΔΕΗ μέσω τρίτου μνημονίου αναγκάστηκε να πουλά ρεύμα κάτω του κόστους μέσω των δημοπρασιών ΝΟΜΕ… Υπήρξε ζημία της τάξης των 500 - 600 εκατ. ευρώ».