Newsroom

Newsroom

Αυξάνονται οι νεκροί του Norman Atlantic (video)

Άλλο ένα άτομο προστέθηκε, σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή, στα θύματα της ναυτικής τραγωδίας του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic,…

2215147 1

Άλλο ένα άτομο προστέθηκε, σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή, στα θύματα της ναυτικής τραγωδίας του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 11.

Σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο μοιραίο Norman Atlantic. Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μπάρι, οι επιβαίνοντες στο πλοίο ήταν συνολικά 499.
Εξ αυτών, οι 478 ήταν επισήμως οι επιβάτες, τρεις τουλάχιστον ήταν λαθρεπιβάτες, ενώ υπήρχαν και 18 υπεράριθμοι (overbooking).
Ο εισαγγελέας Τζιουζέπε Βόλπε δήλωσε ότι οι λαθρεπιβάτες ήταν δύο Αφγανοί και ένας Σύρος, ένας εκ των οποίων έχει ήδη ζητήσει πολιτικό άσυλο.
Η εισαγγελία του Μπάρι, επισημαίνει ότι εφόσον «έχει επιβεβαιωθεί» η παρουσία λαθρεπιβατών στο πλοίο, εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να εντοπιστούν εντός του ναυαγίου και άλλοι νεκροί.Την ίδια ώρα πηγές της εισαγγελίας του Μπάρι, τις οποίες επικαλείται ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στη Ρώμη, αναφέρουν πως οι νεκροί είναι 12.

Eντωμεταξύ στη δημοσιότητα έδωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το οπτικοακουστικό υλικό με την επιχείρηση διάσωσης των ανδρών του Λιμενικού στο Norman Atlantic.

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…