Newsroom

Newsroom

Αυξάνονται οι νεκροί του φοιτητικού κινήματος στη Βενεζουέλα

Στους 17 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών κατά τη διάρκεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων που συνταράσσουν τη Βενεζουέλα από την…

venezuela 0

Στους 17 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών κατά τη διάρκεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων που συνταράσσουν τη Βενεζουέλα από την 4η Φεβρουαρίου, ενώ άλλοι 261 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε δημοσιότητα η Εισαγγελία της χώρας.

Σε δηλώσεις της η Γενική Εισαγγελέας, Λουίζα Ορτέγκα Ντίας, έκανε γνωστό πως οι δικαστικές αρχές έχουν ξεκινήσει 27 έρευνες για υποθέσεις παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαμηνύοντας πως η Εισαγγελία δεν θα επιτρέψει υπό οποιοδήποτε πρόσχημα να καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ήδη, οι κατηγορίες για την καταστολή των διαδηλώσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας ή ένοπλες ομάδες αγνώστων πολλαπλασιάζονται.

Η Ντίας είχε αναφέρει χθες ότι «ένας νέος άνδρας πέθανε στο Κράτος του Καραμπόμπο ενώ απομάκρυνε ένα οδόφραγμα. Δέχτηκε μια σφαίρα καθώς καθάριζε το δρόμο».

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις αρχές του Φεβρουαρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη ασφάλειας. Υποστηρίχθηκαν από την αντιπολίτευση και δεν έχουν κοπάσει στιγμή, ενώ εξαπλώνονται σε διάφορες πόλεις της χώρας, που μετρά 2,6 εκατομμύρια φοιτητές. Οι διεκδικήσεις επίσης έχουν διευρυνθεί εξαιτίας της κακής κατάστασης της οικονομίας και της αστυνομικής βίας.

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…