Αυτός θα είναι ο διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα;

Ο προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά καθηγητής Οικονομικών, Νίκος Οικονομίδης θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών; Σε αυτό το πρόσωπο…

oikonomidis 1

Ο προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά καθηγητής Οικονομικών, Νίκος Οικονομίδης θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών; Σε αυτό το πρόσωπο συγκλίνουν πάντως οι τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες. Ο ομογενής καθηγητής στο «Stern School of Business» του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, αλλά και του Μπέρκλεϊ είναι, επίσης, φίλος των συμβούλων του πρωθυπουργού Σταύρου Παπασταύρου και Χρύσανθου Λαζαρίδη.

«Πρώτα, χρειάζεται απομείωση του ελληνικού χρέους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεύτερο και σημαντικότατο, ποτέ και πώς πρέπει να μπει η Ελλάδα στις διεθνείς χρηματαγορές. Τρίτο, πώς θα μπει η Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά» είχε γράψει σε άρθρο του στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου σε κυριακάτικη εφημερίδα, όταν και παρακινούσε την κυβέρνηση να βγει στις αγορές πριν από τις ευρωεκλογές.

Το βρετανικό περιοδικό «Economist» είχε κατατάξει τέταρτο στον κόσμο τον δικτυακό χώρο του κ. Οικονομίδη περί των οικονομικών των δικτύων, ενώ έχει υπάρξει σύμβουλος των κυβερνήσεων Ελλάδας, Ιρλανδίας, Νέας Ζηλανδίας, Πορτογαλίας και Καναδά, έχει συνεργαστεί με την Federal Trade Commission (ΗΠΑ), ομοσπονδιακές Τράπεζες των ΗΠΑ, την Τράπεζα της Ελλάδας, χρηματιστήρια, καθώς κι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και τηλεφωνίας.

Ο κ. Οικονομίδης βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, ενώ πριν από μια εβδομάδα ήταν προσκεκλημένος του ΚΕΠΕ και σε εκδήλωσή του παρουσίασε τη δική του προσέγγιση στην προβληματική της εξασφάλισης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Στην ομιλία του εξήγησε πως με μια ακόμα μακρύτερη μετάθεση των λήξεων του χρέους θα μπορούσε να ξεπεραστεί το τωρινό αδιέξοδο, προκειμένου να «επιτραπεί» να υπάρξουν διαθέσιμοι πόροι για επαναφορά της ανάπτυξης.

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ