Αυτός είναι ο τούρκος πτέραρχος που έδωσε εντολή για παραβιάσεις την ημέρα της τραγωδίας με το ελικόπτερο

Ύβρη κατά των νεκρών αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί η εντολή του τούρκου αρχηγού τακτικής αεροπορίας Χασάν Κουγιουκακούζ, την ημέρα της τραγωδίας του ελικοπτέρου Χιούι που συνετρίβη στην Ελασσόνα.

Σύμφωνα με τη Real News, ο τούρκος πτέραρχος έδωσε εντολή λίγη ώρα μετά τη συντριβή να απογειωθούν μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-4 και να εισέλθουν παράνομα στο Αιγαίο. Ο ένας τουρκικός σχηματισμός αποτελείτο από έξι F-16 και ο δεύτερος από δύο F-4. Μαζί τους μπήκαν στο Αιγαίο και τρία αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.

Οι εντολές που είχαν τα μαχητικά αεροσκάφη ήταν να κάνουν απλά παραβιάσεις. Ο στόχος ήταν η πρόκληση να έχει ένα μήνυμα. Τα F-16 και τα F-4 πέταξαν προς ένα νησί που έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά για το Πολεμικό Ναυτικό: Την Κίναρο.

Εκεί, στις 16 Φεβρουαρίου του 2016 συνετρίβη κατά τη διάρκεια νυχτερινής άσκησης ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Νεκροί τρεις αξιωματικοί: Ο Αναστάσιος Τουλίτσης, ο Κωνσταντίνος Πανανάς και ο Ελεύθεριος Ευαγγέλου.

Ο τούρκος πτέραρχος Χ. Κουγιουκακούζ υπήρξε πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, πετώντας στην αρχή με τα αμερικανικά F-104. Την εποχή που πετούσε, ήταν τα πρώτα χρόνια που επιχειρούσαν να πετάξουν πάνω από θάλασσα. Στη συνέχεια μεταπήδησε στα F-16. Οι εξελίξεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου τον έφεραν στη θέση του αρχηγού τακτικής αεροπορίας.

Ρώτησαν το ChatGPT για τη σχέση Μητσοτάκη με τους… Μαλφόι. Η απάντηση θα σε αφήσει άφωνο

Μαλφόι

Ρώτησαν το ChatGPT για τη σχέση Μητσοτάκη με τους… Μαλφόι. Η απάντηση θα σε αφήσει άφωνο

Η σελίδα «Κομμάτια Ναγκίνι» τερμάτισε το ChatGPT και την προεκλογική περίοδο πριν καν ξεκινήσει...