Newsroom

Newsroom

Αυτός είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο

Ο τρόπος που λειτουργεί ο εγκέφαλος του δεν έχει καταγραφεί ξανά ποτέ από επιστήμονες Ο Μάθιου Ρικάρ, βιοχημικός που έγινε βουδιστής μοναχός στο Θιβέτ φέρεται να είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο.

5808b5751dc5241d1c8b490d

Επιστήμονες έδωσαν στον 70χρονο τον τίτλο αφού πήρε μέρος σε 12ετή μελέτη για τον διαλογισμό και τη συμπόνια στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν. Ο Ρικάρ που κατάγεται από τη Γαλλία και ζει σε μοναστήρι στο Νεπάλ αποκάλυψε στο περιοδικό GQ ότι θεωρεί τον τίτλο «παράλογο».

«Γνωρίζω πιο ευτυχισμένους μοναχούς» είπε ο Βουδιστής μοναχός που μπορεί να διαλογίζεται για μέρες. «Πραγματικά γνωρίζω. Είναι παράλογο» πρόσθεσε. Προσπαθώντας να χειριστεί την προσοχή που συγκέντρωσε μετά τη δημοσίευση της μελέτης, ρώτησε τον Δαλάι Λάμα, αν μπορεί να αποσυρθεί σε κάποιο αναχωρητήριο. Αλλά εκείνος του είπε ότι ο κόσμος χρειάζεται την καθοδήγησή του.

«Αν θέλουν να είσαι εσύ ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος, ας είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος» τόνισε. Για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Ρικάρ είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο, ο νευροεπιστήμονας Ρίτσαρντ Ντέιβιντσον συνέδεσε στον μοναχό 256 αισθητήρες, όσο διαλογιζόταν.

«Οι σαρώσεις έδειξαν ακόμη υπερβολική δραστηριότητα στο αριστερό προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου του σε σύγκριση με τον δεξιό προμετωπιαίο φλοιό, η οποία του επιτρέπει ασυνήθιστα μεγάλη ικανότητα για ευτυχία και μειωμένη τάση προς την αρνητικότητα» έγραψε ο Ντέιβιντσον την περίοδο που έκανε τη μελέτη.

Παρότι αποποιείται τον τίτλο ο Ρικάρ έχει γράψει εκτενώς για τη φιλοσοφία του για τη ζωή στα βιβλία του Αλτρουισμός, Στο μονοπάτι προς τον Διαφωτισμό, και Ευτυχία. Επίσης έχει εκδώσει διάφορα βιβλία φωτογραφίας.

Απαντώντας στην ερώτηση πως οι άλλοι μπορούν να επιτύχουν την ευτυχία, ο Ρικάρ δήλωσε πέρσι στο Business Insider ότι το κλειδί είναι η καλοσύνη και ο αλτρουισμός. Εκπαιδεύοντας το νου με ευτυχισμένες σκέψεις συνεχώς για 15 λεπτά την ημέρα, επίσης βοηθά, ανέφερε. Η επιστήμη στηρίζει τις ιδέες του, καθώς η μελέτη του Ντέιβιντσον έδειξε ότι 20 λεπτά διαλογισμού κάνουν ένα άτομο να αισθάνεται πιο ευτυχισμένο.

Μιλώντας στο GQ, ο μοναχός είπε ότι είναι καταστροφικό να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους.

«Η σύγκριση είναι ο δολοφόνος της ευτυχίας» υπογράμμισε.

Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε το νου μας ώστε να δημιουργεί αληθινή αίσθηση γαλήνης πληρότητας.

Είμαστε αντιμέτωποι με το μυαλό μας από το πρωί έως το βράδυ και μπορεί να είναι καλύτερος φίλος ή ο χειρότερος εχθρός μας, έχει πει σε συνέντευξή του.

ΠΗΓΗ: Independent

Νεύρα στη φυσούνα με Παπανικολάου και Ναν: Γενική σύρραξη και σπρωξίματα μεταξύ παικτών – Δείτε το βίντεο

6250032

Νεύρα στη φυσούνα με Παπανικολάου και Ναν: Γενική σύρραξη και σπρωξίματα μεταξύ παικτών – Δείτε το βίντεο

Μετά το τέλος του 4ου τελικού υπήρξε ένταση μεταξύ των παικτών την ώρα που κατευθύνονταν…

Χαμός στο OPEN με τους χαρακτηρισμούς Μπογδάνου: «Την είδατε; Κήτος, βυτίο» – Η αντίδραση της Τσολάκη (video)

Μπογδάνος

Χαμός στο OPEN με τους χαρακτηρισμούς Μπογδάνου: «Την είδατε; Κήτος, βυτίο» – Η αντίδραση της Τσολάκη (video)

«Είχαμε και στα χωριά μας plus size και body shaming», ήταν ένα από τα σχόλια…

Καιρός: Τελικά έχουμε όντως καύσωνα – Η απάντηση Μαρουσάκη με το «διάγραμμα αλήθειας»

καιρός καύσωνα

Καιρός: Τελικά έχουμε όντως καύσωνα – Η απάντηση Μαρουσάκη με το «διάγραμμα αλήθειας»

Ο καιρός είναι κάτι παραπάνω από ζεστός, υπάρχει ωστόσο και η ερμηνεία του Κλέαρχου Μαρουσάκη