Newsroom

Newsroom

Αυτός είναι ο μυστικός τρόπος που επικοινωνεί ο Ζελένσκι με τους Αμερικάνους – Τι αποκάλυψε το CNN

Πως λειτουργούν τα δορυφορικά τηλέφωνα «made in USA» - Τι λένε κορυφαίοι αξιωματούχοι για τον απόρρητο τρόπο επικοινωνίας του Ζελένσκι με τους Αμερικάνους 

AP22057143694701

Τον μυστικό και άκρως απόρρητο τρόπο που επικοινωνεί ο Ζελένσκι με τους Αμερικανούς αποκάλυψε το CNN.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, λίγες μέρες προτού ξεκινήσει ο πόλεμος, οι Αμερικάνοι είχαν δώσει στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ένα ασφαλές δορυφορικό τηλέφωνο προκειμένου να μπορούν να επικοινωνήσουν όταν θα ξεκινούσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που είναι γνώστης του θέματος: «Οι ΗΠΑ παραμένουν σε τακτική επαφή με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω ενός ασφαλούς δορυφορικού τηλεφώνου που έδωσαν στην ουκρανική κυβέρνηση τον περασμένο μήνα πριν ξεκινήσει η ρωσική εισβολή».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται: «Το ασφαλές τηλέφωνο επιτρέπει στον Ζελένσκι να παραμένει σε επαφή με τις ΗΠΑ όσο έχει το κινητό»

Επιπλέον, όπως αναφέρουν δυο Αμερικανοί αξιωματούχοι: «Για την ασφάλεια των τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων, αυτές πραγματοποιούνταν μέσω της πρεσβείας στο Κίεβο».

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα δορυφορικά τηλέφωνα «made in USA» απαιτούν ηλεκτρισμό, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν από γεννήτρια ή ενέργεια από αυτοκίνητο, εάν χρειάζεται.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…