Newsroom

Newsroom

Αυτός είναι ο φερόμενος ως συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη, Γιώργος Πετρακάκος

Ο φερόμενος ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας στο πλαίσιο επιχείρησης στο Βόλο είναι ο Γιώργος Πετρακάκος.

2130587

Ο φερόμενος ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας στο πλαίσιο επιχείρησης στο Βόλο είναι ο Γιώργος Πετρακάκος.

Πρόκειται για παλαιό γνώριμο των αρχών καθώς φέρεται να είχε ενεργό συμμετοχή στη ληστεία στο Δίστομο και έκτοτε χαρακτηρίστηκε και ως νούμερο 1 καταζητούμενος

Ο 36χρονος σήμερα Γιώργος Πετρακάκος αν και σύμφωνα με την αστυνομία φέρεται να είναι υπαρχηγός του Νίκου Μαζιώτη εντούτοις δεν είχε άμεση σχέση με την δράση τρομοκρατών και ειδικότερα τον ένοπλο αγώνα τους.

Θεωρείται από τους αστυνομικούς ως ο σύνδεσμος του επικεφαλής του «Επαναστατικού Αγώνα» με τους ποινικούς

Ήταν καταζητούμενος για 5 χρόνια και υπήρξε σύμφωνα με κάποιες πηγές και συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Το 2002 είχε συλληφθεί από την Ασφάλεια μαζί με άλλα τρία άτομα για πέντε ληστείες τραπεζών

Κατά το διάστημα της κράτησής του στις φυλακές Τρικάλων γνώρισε τον Παλαιοκώστα και μετά την απόδραση του δεύτερου το 2006 φέρεται να έκαναν ληστείες μαζί

Στις 17 Απριλίου του 2008 ο Γιώργος Πετρακάκος συμμετείχε σε ληστεία τράπεζας στο Χολαργό όπου τραυματίστηκε θανάσιμα αστυνομικός με πιστόλι που βρέθηκε στην κατοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Αυτό το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο ακόμη ληστείες το καλοκαίρι του 2006 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και το Μοσχάτο Αττικής.

Στη ληστεία της Πυλαίας, οι δράστες είχαν αποσπάσει το πιστόλι του διευθυντή της τράπεζας, το οποίο τον Αύγουστο του 2008 βρέθηκε στην κατοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα, όταν είχε συλληφθεί με αντιεξουσιαστές συνεργούς του, στο κρησφύγετο που κρατούσαν όμηρο τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά.

Στις έρευνες της αστυνομίας στο οπλοστάσιο του Παλαιοκώστα στη Σουρωτή Χαλκιδικής, είχαν εντοπιστεί μεταξύ άλλων το δίπλωμα οδήγησης του Γιώργου Πετρακάκου, καθώς επίσης τρεις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και ένα αντιαρματικό RPG-7, ίδιας παρτίδας με εκείνο που είχε χρησιμοποιήσει ο Επαναστατικός Αγώνας στις 12 Ιανουαρίου 2007 για να πλήξει την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Επίσης, το αυτοκίνητο μάρκας Renault Scenic, που είχαν στην κατοχή τους μέλη του Επαναστατικού Αγώνα πριν από τη σύλληψή τους τον Απρίλιο του 2010, φέρεται να το είχε κλέψει ο Γιώργος Πετρακάκος στις 31 Αυγούστου 2007 από το σπίτι επιχειρηματία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, ενώ ένα δεύτερο είχε χρησιμοποιηθεί σε απόπειρα ληστείας χρηματαποστολής στην Επανωμή και στην απαγωγή Μυλωνά.

Το υποπολυβόλο ΜΡ5, που είχε βρεθεί στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην οδό Αιγίνης στην Κυψέλη, είχε αφαιρεθεί από τον αστυνομικό φύλακα τράπεζας κατά τη διάρκεια ληστείας, στις 25 Αυγούστου 2004 στην οδό Βασ. Ολγας στη Θεσσαλονίκη.