Newsroom

Newsroom

Αυτός είναι ο άνδρας – "ήρωας" που πυροβόλησε και σταμάτησε τον δράστη του Τέξας

Ο Στίβεν Γουίλφορντ, κάτοικος του Sutherland Springs, είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να σταματήσει τον 26χρονο μακελάρη Ντέβιν Κέλεϊ στην εκκλησία στο Τέξας, πυροβολώντας τον με την καραμπίνα του.

5a0025571dc524d56e8b46bb

Ο Γουίλφορντ, αποτελεί το πρόσωπο της ημέρας στις ΗΠΑ αφού σύμφωνα με τοπικό διευθυντή δημόσιας ασφάλειας του Τέξας, είναι ο άνθρωπος που κατάφερε και έβαλε «φρένο» στο δράστη ο οποίος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους.

Ο 55 χρόνων κάτοικος και λάτρης των μοτοσικλετών ειδοποιήθηκε για το μακελειό από την κόρη του. 

Αν και, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, ο Γουίλφορντ δεν είχε στρατιωτική εκπαίδευση, εντούτοις είναι άριστος στο σημάδι και γι’ αυτό όταν ήρθε «πρόσωπο με πρόσωπο» με τον Κέλεϊ δεν δίστασε να τον πυροβολήσει.

«Συνεργός» του στην αντιμετώπιση του μακελάρη ήταν ο επίσης κάτοικος της περιοχής Τζόνι Λάγκεντορφ, ο οποίος έτυχε να συναντήσει τον Γουίλφορντ ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του.


Όπως περιέγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook η φίλη του Λάγκεντορφ, «οι δύο τους ανέβηκαν στο αγροτικό και κυνήγησαν τον άρρωστο μέχρι να τον φτάσουν οι αστυνομικοί.

Ο ίδιος είπε σε δημοσιογράφους ότι χρειάστηκε να αναπτύξει ταχύτητα 152χλμ./ωρα για να τον προφτάσει ενώ την ίδια ώρα μιλούσε με τους αστυνομικούς με τον Γουίλφορντ να σημαδεύει το όχημα του Κέλεϊ.

Το τέλος του κυνηγητού ήρθε σε μια στενή στροφή όταν ο Κέλεϊ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και βγήκε εκτός δρόμου.

Σύμφωνα με τους δύο διώκτες του ο Κέλεϊ μετά την έξοδο από το δρόμο ήταν ακίνητος καθώς εκεί άφησε την τελευταία του πνοή.


Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…