Αυτός είναι ο 17χρονος "ταλαντούχος" χάκερ που έγινε συνεργάτης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ήταν μόλις 15 ετών όταν ανάγκασε την ΕΛ.ΑΣ να ασχοληθεί μαζί του και να προχωρήσει στη σύλληψή του. Δύο χρόνια…

hacker

Ήταν μόλις 15 ετών όταν ανάγκασε την ΕΛ.ΑΣ να ασχοληθεί μαζί του και να προχωρήσει στη σύλληψή του. Δύο χρόνια μετά, ο 17χρονος, πλέον, χάκερ συνεργάζεται με τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προσφέροντας τις υπηρεσίες του για το «κοινό καλό» .

Ολα άρχισαν, όταν οι αστυνομικοί ακολούθησαν τα ηλεκτρονικά ίχνη ενός δράστη που είχε εξαπολύσει εξεζητημένη κυβερνοεπίθεση σε σελίδα του Δημοσίου, όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής». Τα ψηφιακά ίχνη τους οδήγησαν στην πόρτα ενός σπιτιού στα νότια προάστια, όπου έκπληκτοι ανακάλυψαν ότι ο «τρομερός χάκερ ήταν ένα 15χρονο αγόρι.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για την κυβερνοεπίθεση, ενώ του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα 2 φορές το μήνα.

Η πρωτόγνωρη υπόθεση τπήρε νέα τροπή, όταν η ειδική ανακρίτρια που χειρίζεται το θέμα, κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη, πρότεινε την πρόσληψη του από τη ΕΛ.ΑΣ.

Τους τελευταίους δύο μήνες, ο 17χρονος εργάζεται προς το παρόν αφιλοκερδώς για την ΕΛ.ΑΣ. βοηθώντας στην καταπολέμηση εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, στα πλαίσια σχετικής διάταξης για κοινωνική επανένταξη του συλληφθέντος.

Η ειδικότητα του στη Δίωξη, είναι να βρίσκει «τρύπες» στο σύστημα να τις παραβιάζει και να τις αναδεικνύει προκειμένου να διορθωθούν εγκαίρως.

Ο νεαρός που είναι άριστος μαθητής της Β’ Λυκείου, περνάει 15 ώρες την ημέρα μπροστά στον υπολογιστή και είχε ανέκαθεν τεράστια ερευνητική περιέργεια σχετικά με τα μυστικά του διαδικτύου, με αποτέλεσμα να μπλέξει με ακτιβιστικές διαδικτυακές ομάδες με τις οποίες συνεργαζόταν για τις κυβερνοεπιθέσεις.

Η συνεργασία του με την ΕΛ.ΑΣ. υπό την επίβλεψη του Ταξίαρχου Μανώλη Σφακιανάκη θα συμπεριληφθεί σε μία έκθεση αναφοράς για την προσφορά του 17χρονου, η οποία θα υποβληθεί στους δικαστικούς λειτουργούς και θα ληφθεί υπέρ του στο δικαστήριο, ενώ εκτιμάται ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την κανονική πρόσληψη του από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
 

Προφυλακιστέος ο καθηγητής για την ασέλγεια στη 12χρονη κόρη του φίλου του – Η αδερφή της βιντεοσκόπησε την ασέλγεια

βιασμός 1296x864 1

Προφυλακιστέος ο καθηγητής για την ασέλγεια στη 12χρονη κόρη του φίλου του – Η αδερφή της βιντεοσκόπησε την ασέλγεια

Το περιστατικό κατέγραψε η 14χρονη αδερφή του θύματος η οποία είχε αντιληφθεί τι περνούσε η…

Απίστευτες εικόνες στο Λουτράκι: Δεκάδες δελφίνια έκλεψαν την παράσταση (Video)

pablo heimplatz qd34tnt QDI unsplash

Απίστευτες εικόνες στο Λουτράκι: Δεκάδες δελφίνια έκλεψαν την παράσταση (Video)

Στον Κορινθιακό συναντώνται τέσσερα είδη δελφινιών της Μεσογείου και συγκεκριμένα το ζωνοδέλφινο, το κοινό δελφίνι,…

Ο Λάκης Λαζόπουλος απάντησε για τον πόλεμο που έχει δεχθεί: «Καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μια οδηγία, ένα τηλέφωνο»

Λαζόπουλος

Ο Λάκης Λαζόπουλος απάντησε για τον πόλεμο που έχει δεχθεί: «Καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μια οδηγία, ένα τηλέφωνο»

Για την κριτική που είχε δεχθεί στα χρόνια της τηλεόρασης μίλησε ο Λάκης Λαζόπουλος