Newsroom

Newsroom

Αυτός είναι ο 15χρονος που άνοιξε πυρ σε σχολείο της Μόσχας – Δηλώνει θαυμαστής του Χίτλερ

Ο 15χρονος Mikhail Pivnev είναι ο έφηβος που σκόρπισε τον πανικό σήμερα σε σχολείο της Μόσχας στο προάστιο Ιγκνατέγιεφκα.

59aea8281dc524821c8b463c

Αρχικά επιτέθηκε με τσεκούρι στη 39χρονη δασκάλα του, Lyubov Kalmykova και στη συνέχεια άνοιξε πυρ στον αέρα και πέταξε καπνογόνα.

Τρομοκρατημένοι οι συμμαθητές του, άρχισαν να πηδούν από τα παράθυρα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα καθώς επίσης και η δασκάλα. 

Ο Mikhail Pivnev, συνελήφθη από την αστυνομία και ανακρίνεται υπό την παρουσία των γονιών του. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο ίδιος δήλωσε πως είναι θαυμαστής του Χιτλερ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο νεαρός είχε αναρτήσει στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με όπλα, διευθύνσεις στις οποίες μπορεί να παραγγείλει κανείς τσεκούρια, ενώ είχε γράψει στην σελίδα του την φράση «Delete my life» με ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου.


Εκτός των άλλων στις αρχές Απριλίου ο νεαρός είχε κάνει ποστάρισμα στην σελίδα του για την μαζική δολοφονία στο σχολείο Κολουμπάιν που είχε γίνει τον Απρίλιο του 1999.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το περιστατικό αυτό του προκάλεσε αυτοκτονικές σκέψεις, ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός να ενήργησε κατ’ αυτόν τρόπο επειδή υπήρξε κάποια διένεξη με την δασκάλα του είτε με τους συμμαθητές του