Αυτός, αυτή, ο… άλλος και τα μυστήρια!

Μετάφραση: ο Μητσοτάκης, η Μέρκελ, ο Μαρινάκης και τα «κουφά» σε μια συνέντευξη

Μητσοτάκης Μέρκελ

Tην Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στη Γερμανία για να προωθήσει  τα ελληνικά θέματα; Όποιος διαβάσει καλά τη συνέντευξή του στην εφημερίδα  Frankfurter Allgemeine Zeitung άλλα καταλαβαίνει.

Πρώτο, ότι πήγε κυρίως για να… κατηγορήσει τον Τσίπρα, αφού σε ό,τι ρωτήθηκε απαντούσε και με μια δόση χολής κατά του προκατόχου του. Σα να μην τελείωσαν οι εκλογές.

Δεν ξέρουμε αν είπε τα ίδια και στην Καγκελάριο Μέρκελ με την οποία υποτίθεται πήγε να συζητήσει. Δείχνει λίγο χλωμό καθόσον η κυρία συνεργάσθηκε με τον Τσίπρα, οπότε έχει προσωπική γνώμη και μάλλον δεν θα το εκτίμησε να της λέει κάποιος αν ή όχι. Χώρια που αυτά θυμίζει τον Γ. Παπανδρέου που της έλεγε ότι «παρέλαβε διεφθαρμένη χώρα».  

Δεύτερο, πήγε για να εκκαθαρίσει λογαριασμούς με έναν τουλάχιστον εγχώριο μιντιάρχη. Τον περιέγραψε αρνητικά στην εν λόγω συνέντευξη στην οποία κυριαρχούσαν τα «κουφά», όπως «θεωρώ τον εαυτό μου υπερήφανο μεταρρυθμιστή».

Ακόμη και οι  ερωτήσεις δεν έδειχναν φυσιολογικές για το επίπεδο της συγκεκριμένης εφημερίδας και έδιναν στον Έλληνα  Πρωθυπουργό την ευκαιρία να αναπτύξει απόψεις όπως: «Υπήρξε μια δεύτερη κρίση στην Ελλάδα το 2015 και αυτή έχει αφήσει ακόμη και τώρα μια βαριά κληρονομιά».

Ποιο ακριβώς «βάρος» έχει αυτή η κληρονομιά; Ότι ο ίδιος  παρέλαβε  διαχειρίσιμη οικονομία και 37 δισ. ευρώ στο ταμείο;  Ότι πήρε τη χώρα εκτός Μνημονίου; Ότι βρήκε λυμένα κρίσιμα θέματα -που ο ίδιος δεν θα τολμούσε να αγγίξει ποτέ, όπως το  Μακεδονικό;

Παρένθεση: Για να μην  ξεχνιόμαστε: η εμπλοκή σ’ αυτό το θέμα -που κόστισε πολύ στην Ελλάδα – δημιουργήθηκε από το κόμμα του και για την ακρίβεια από τον οιονεί μέντορά του Αντώνη Σαμαρά που ανέτρεψε τον πατέρα του γι’ αυτό. Κλείνει  η παρένθεση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε  επίσης στους Γερμανούς κάτι περίεργα για το πώς αντιλαμβάνεται τη διακυβέρνηση.

«Με τον πρώτο μου νόμο συγκέντρωσα πολλές αρμοδιότητες γύρω από τον Πρωθυπουργό. Κατηγορήθηκα ότι εγκατέστησα μία ελληνική Καγκελαρία, αλλά προτιμώ αυτό το πρότυπο»

Κατά τη γνώμη του «ο Πρωθυπουργός έως τώρα ήταν πολύ αδύναμος ως προς την επιβολή του κυβερνητικού προγράμματος», ενώ χρησιμοποίησε τη διατύπωση: «η ομάδα μου κι εγώ…»

Όπα; Για ποια ομάδα μιλάμε;. Κατά το Σύνταγμα και τους νόμους, ο Πρωθυπουργός είναι επικεφαλής της κυβέρνησης και η μόνη ομάδα που έχει για τη διακυβέρνηση είναι οι  υπουργοί, τους οποίους ορίζει  κατά την απόλυτη κρίση του.  Είναι άλλο η κυβέρνηση και άλλο «η ομάδα του» κι αυτός;

Σε κάθε περίπτωση τι ενδιαφέρουν όλα αυτά το γερμανικό κοινό; Είναι θέμα που δύσκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς.  Όπως δεν θα κατανοήσει το επόμενο:

Ερωτώμενος «τι θα κάνετε για την ανανέωση – σ.σ.: την ποια;-του κόσμου των επιχειρήσεων;»- συμπεριέλαβε στην απάντησή του τα εξής, επί λέξει:

« Έχουμε κάποιες βολικές συμφωνίες με επιχειρήσεις που κατέχουν σχεδόν μονοπωλιακή θέση, και οι οποίες με τα δικά τους Μέσα Ενημέρωσης προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πολιτική και ελπίζουν να εξασφαλίσουν την προστασία τους».

Και για να καταλάβουν όλοι  συνεχίζει: «Δεν μου αρέσουν αυτά τα πράγματα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέσαμε τον καλύτερο Έλληνα εμπειρογνώμονα σε θέματα ανταγωνισμού από το Λονδίνο επικεφαλής της εποπτικής Αρχής για τον ανταγωνισμό».

Το δεύτερο σκέλος θα ήταν πολύ ωραία απάντηση, αλλά το πρώτο  δεν είναι απάντηση. Είναι… φωτογραφία. Η φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ποιος άλλος επιχειρηματίας  -που να εμπλέκεται με την Επιτροπή  Ανταγωνισμού – μπορεί να έχει «βολικές συμφωνίες» και επιχειρήσεις  με «μονοπωλιακή θέση»- λέγε: Πρακτορείο διανομής  Τύπου- και «δικά τους Μέσα Ενημέρωσης», με τα οποία «προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πολιτική»  και «ελπίζουν να εξασφαλίσουν την προστασία τους»;

Τι  λέει ο χριστιανός; Ποιες συμφωνίες, ποιες υπηρεσίες και ποια προστασία, ποιων;

Είναι μάλλον παράδοξο ότι ο  Έλληνας Πρωθυπουργός, που πήγε στο Βερολίνο να δει τη Μέρκελ, κάνει …εξαγωγή του Μαρινάκη, μιλώντας  στους Γερμανούς για θέματα που είναι εσωτερικής φύσης. Γιατί;

Λογικά μόνο μια απάντηση υπάρχει: ο Κυριάκος  Μητσοτάκης, -όπως προκύπτει από πολλές ενδείξεις –  επιχειρεί να αποδεσμευτεί από όσους τον συνέδραμαν στην πορεία προς την  ηγεσία της ΝΔ πρώτα και στην πρωθυπουργία στη συνέχεια.

Με ονόματα: σε πρώτη φάση από τον Αντώνη Σαμαρά στα εσωκομματικά και από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στα μιντιακά.

Με άλλα λόγια: αρχίζει το ματς.

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…