Αυτοπυρπολήθηκαν δύο μετανάστες σε Βρυξέλλες και Παρίσι

Σοβαρά τραυματίστηκε ένας Λιβανέζος την Παρασκευή όταν αυτοπυρπολήθηκε στη διάρκεια μιας διαδήλωσης μεταναστών χωρίς χαρτιά στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το…

metanastes 37

Σοβαρά τραυματίστηκε ένας Λιβανέζος την Παρασκευή όταν αυτοπυρπολήθηκε στη διάρκεια μιας διαδήλωσης μεταναστών χωρίς χαρτιά στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο περίπου 300 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση αυτή, που διοργανώθηκε από την οργάνωση «Η Φωνή των Χωρίς Χαρτιά» (La Voix des Sans-Papiers) στη βελγική πρωτεύουσα με αιτήματα τη νομιμοποίησή τους, τον τερματισμό των απελάσεων, τη θέσπιση μιας ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση, σύμφωνη με τις διεθνείς συμβάσεις και τις ίδιες συνθήκες εργασίας για όλους.

Ένας διαδηλωτής περιλούστηκε με βενζίνη και στη συνέχεια «έβγαλε έναν αναπτήρα» όπως μεταδίδει το Belga.

Άλλοι διαδηλωτές κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες, όμως ο άνδρας υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια του. Στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με την αστυνομία, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο Παρίσι ένας άλλος μετανάστης υπέστη σοβαρά εγκαύματα όταν αυτοπυρπολήθηκε μπροστά σε ένα δημόσιο κτήριο σε προάστιο της πόλης αφού έμαθε ότι οι γαλλικές αρχές δεν του έδωσαν άσυλο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το θύμα κατάγεται από το Τσαντ και έφτασε στη Γαλλία μέσω της Συρίας, ενώ έχει υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και στο άνω μέρος του σώματος του.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…