Newsroom

Newsroom

Αυτόν τον άνδρα θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup που δόθηκε στη δημοσιότητα ο Μπαράκ Ομπάμα αναδείχθηκε και πάλι φέτος ο άνδρας που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί για ένατη συνεχή χρονιά, επικρατώντας του Ντόναλντ Τραμπ, που ακολουθεί στη δεύτερη θέση .

5864ed731dc5247a7a8b46eb

Το 2015 ο Τραμπ είχε το 5% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων και φέτος έλαβε το 15%, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα επιλέχθηκε από το 22% των ερωτηθέντων. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δημοσιεύονται την ώρα που η ένταση αυξάνεται μεταξύ του εν αναμονή προέδρου και του απερχόμενου.

Συγκεκριμένα ο Ομπάμα δήλωσε τη Δευτέρα «βέβαιος» ότι θα κέρδιζε και τρίτη προεδρική θητεία αν το Σύνταγμα του επέτρεπε να θέσει υποψηφιότητα ξανά, έναν ισχυρισμό που αντικρούει ο Τραμπ.

Χθες, ο ρεπουμπλικανός μεγιστάνας κατηγόρησε τον απερχόμενο πρόεδρο ότι προβαίνει σε «εμπρηστικές δηλώσεις» και ότι θέτει «εμπόδια» σε μια εύρυθμη μετάβαση.

Η έρευνα διεξήχθη από 7 έως 11 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.028 ερωτηθέντων ηλικίας άνω των 18 ετών, αντιπροσωπευτικό των 50 αμερικανικών πολιτειών και της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας Ουάσινγκτον.