Newsroom

Newsroom

Αυτοκτόνησε συνταξιούχος επειδή του έκοψαν το αναπηρικό επίδομα

Εντοπίστηκε συνταξιούχος οικοδόμος στην Κοζάνη που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. Ο 60χρονος αυτοκτόνησε…

aytoktonia3Εντοπίστηκε συνταξιούχος οικοδόμος στην Κοζάνη που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. Ο 60χρονος αυτοκτόνησε μετά την περικοπή του αναπηρικού επιδόματος που έπαιρνε από το ΙΚΑ και η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τον εντοπισμό της σορού του από βοσκό την περασμένη Τρίτη. Λόγω του δύσβατου της περιοχής, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από την Πυροσβεστική προκειμένου οι αρχές να προσεγγίσουν το σημείο.
Ο αυτόχειρας είχε κρεμαστεί με τη ζώνη του παντελονιού του από την προεξοχή ενός βράχου. Στο σημείο βρέθηκε το κινητό του καθώς και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε. Όπως έγινε γνωστό, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου ο 60χρονος επισκέφτηκε το ΙΚΑ Σιάτιστας, από όπου ενημερώθηκε ότι κόβονται τα 280 ευρώ που εισέπραττε κάθε μήνα ως αναπηρικό επίδομα, γεγονός που τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα.