Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος ανθρώπων στη Μελβούρνη: Αφγανός με ψυχολογικά προβλήματα ο οδηγός (video – εικόνες)

Δεκαεννιά άνθρωποι διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία και αρκετοί βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όταν αυτοκίνητο έπεσε σκοπίμως επάνω στο πλήθος των πεζών σε πολυσύχναστη περιοχή του κέντρου της Μελβούρνης.

5a3b862c1dc524bf048b463e

Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία

της πολιτείας της Βικτόρια ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα. Ο δράστης είναι Αυστραλός πολίτης από το Αφγανιστάν με ιστορικό ψυχικών προβλημάτων υγείας και είναι εθισμένος στα ναρκωτικά. Ήταν γνωστός στην αστυνομία.

Στο βίντεο φαίνεται η αστυνομία να έχει συλλάβει τον 32χρονο οδηγό του αυτοκινήτου ο οποίος είναι πεσμένος στο πεζοδρόμιο.

Επίσης, η αστυνομία ανέφερε πως ένας δεύτερος νεαρός άνδρας που συνέλαβαν,

ηλικίας 24 ετών, θεωρήθηκε ύποπτος επειδή κατέγραφε όσα συνέβαιναν στο σημείο. Έπειτα από έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε πως στο σακίδιό του είχε τρία μαχαίρια, ωστόσο, δεν φαίνεται να είχε σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Flinders, ένα πολυσύχναστο δρόμο που εκτείνεται δίπλα στον ποταμό Yarra, στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας.


Ο πρωθυπουργός της χώρας, Malcolm Turnbull δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή και κρατική αστυνομία καθώς και οι υπηρεσίες ασφαλείας συνεργάζονταν για να ερευνήσουν το «συγκλονιστικό περιστατικό».

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα και τους εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης και υγείας που τους αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο Turnbull στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Ντάνιελ Άντριους, γράφοντας στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομερό».


Σύμφωνα με το δίκτυο Sky News Australia, ένα παιδί προσχολικής ηλικίας περιλαμβάνεται στους σοβαρά τραυματίες.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη σε πολυσύχναστη διασταύρωση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω στο πλήθος των πεζών.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης 3AW ότι άκουσε κραυγές και είδε ανθρώπους «να πετούν προς όλες τις κατευθύνσεις».

Η περιοχή ήταν γεμάτη με ανθρώπους που έκαναν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους.






Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος