ΓΜ

Γιώργος Μιχαήλ

Αυτοί που σκέφτονται μόνο για τον εαυτό τους

Οι εξουσίες και οι «δυνατοί» του κεφαλαίου πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πλέον, δεν είναι παντοδύναμοι. Η επιστημονική πρόοδος αλλά και η σύγχρονη τεχνολογία, έργο των δημιουργικών ανθρώπων , παρακολουθεί τον συμφεροντολογικό και οπορτουνιστικό τρόπο της σκέψης και των μεθοδεύσεων τους

cwsd

Όλο  το πανελλήνιο, είδε με τα μάτια του πριν μερικές μέρες την απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομικών, που χωρίς λόγο χτύπησαν άσχημα  με πτυσσόμενο σιδερένιο  κλομπ ένα νεαρό στη Νέα Σμύρνη,  όπως επίσης και  το δυστύχημα με   νεαρό μοτοσικλετιστή που ενώ πέρασε με το πράσινο, σκοτώθηκε  από αυτοκίνητο της ασφάλειας πολιτικού, που έστριψε παράνομα αριστερά  στη Βασιλίσσης Σοφίας για να μπει στη βουλή .

Τα δύο αυτά γεγονότα  θα  παρέμεναν άγνωστα στον πολύ κόσμο  αποσιωπημένα    από την εξουσία.  Θα συνέβαιναν δηλαδή  ερήμην της κοινής γνώμης, εάν δεν υπήρχαν στα χέρια των απλών ανθρώπων τα κινητά και  σε διάφορα σημεία της πόλης κάποιες κάμερες ασφαλείας που είναι αποτέλεσμα των σύγχρονων τεχνολογικών δυνατοτήτων.

 Ο αυταρχισμός των παλαιότερων εποχών σήμερα δεν μπορεί να βρει το έδαφος για να εδραιώσει τις πρακτικές του, και να συγκαλύπτει όπως γινόταν παλαιότερα τις απάνθρωπες συμπεριφορές  των σωμάτων ασφαλείας που εφαρμόζονται από την εξουσία  για τον έλεγχο των αντιδράσεων  του λαού με αντιλαϊκές πολιτικές μεθοδεύσεις.  Αυτό  είναι εφικτό γιατί οι εξουσίες έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν το υψηλότερο πολιτιστικό επίπεδο των λαών οι οποίοι σήμερα ,με την βοήθεια των νέων  τεχνολογικών και επιστημονικών δυνατοτήτων, αντιμετωπίζουν με πολύ αποτελεσματικότερη   διαχειριστική ικανότητα την αυταρχική συμπεριφορά της εξουσίας.

Η παρουσία του διαδικτύου που πληροφορεί  σε βάθος ,αναιρεί σε μεγάλο ποσοστό την  παραπλανητική επίδραση των αργυρώνητων «επισήμων» ΜΜΕ. Η παρουσία των κινητών τηλεφώνων που βιντεοσκοπούν και μαγνητοφωνούν εικόνες και συζητήσεις, που η εξουσία   τις  εξαφάνιζε και τις  αποσιωπούσε, σήμερα αποτελούν σημαντικότατο εργαλείο πού  οδηγεί πολύ πιο αποτελεσματικά από χθες στην διαλεύκανση των «μυστηρίων» που οι εξουσίες,  μπορούσαν να τα αφήνουν να πλανώνται, χωρίς τη δυνατότητα της αποκάλυψης τους  .

Σε παλαιότερες ακόμη εποχές, τα σκάνδαλα και οι αθλιότητες της εξουσίας, ήταν  πολύ καλά κρυμμένες πίσω από τις κουρτίνες και τους τοίχους  των ανακτόρων και των κυβερνητικών κτιρίων.

Είναι όμως, πολύ πιο   εύκολο σήμερα ,να οργανωθεί μία διαδήλωση,  μια διαμαρτυρία,  με τη βοήθεια των σύγχρονων μέσων κοινωνικής δικτύωσης των SMS κτλ. Οι εφευρέσεις οι ανακαλύψεις και η δημιουργικότητα των  συνανθρώπων μας, είναι οι σημαντικοί  και ουσιαστικοί σύμβουλοι και βοηθοί  όλων των λαών, ώστε αυτοί, να μπορούν να αντιδρούν πιο αποτελεσματικά στις επιταγές, τα απαράδεκτα  και   , απάνθρωπα  σχέδια των κάθε λογής εξουσιών.

 Ο φασισμός που πριν από 80 χρόνια  με ύπουλο τρόπο κατάφερε να δηλητηριάσει ολόκληρο τον πλανήτη,  αποτέλεσε την  αιτία για τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, με  φοβερές καταστροφές και   φρικτούς   θανάτους, που  είχαν αιτία τις πολεμικές επιχειρήσεις, τους βομβαρδισμούς, τις εκτελέσεις αμάχων, τις εκατόμβες και τα ολοκαυτώματα των εβραίων. Και η φασιστική κόλαση κορυφώθηκε από την φρίκη και τον αποτρόπαιο μαζικό θάνατο  εκατοντάδων  χιλιάδων ανθρώπων με την ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. 

Σήμερα, ο αυταρχισμός έχει απέναντι του  την πολιτιστική ,την επιστημονική πρόοδο και τη δημιουργικότητα των νέων, συνειδητοποιημένων και δραστήριων ανθρώπων, που αμφισβητούν τις αποφάσεις των εξουσιών και που μπορούν να αποκαλύπτουν με τις σύγχρονες τεχνικές δυνατότητες αλλά και με την  δημιουργική ευφυΐα τους, τις ύπουλες πρακτικές που κάποτε οι εξουσίες μπορούσαν να τις κρατούν μυστικές και να τις εφαρμόζουν για να μασκαρεύουνε και  να καλύπτουν τα άνομα και απάνθρωπα σχέδιά τους.

Οι εξουσίες και οι «δυνατοί» του κεφαλαίου πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πλέον, δεν είναι παντοδύναμοι.  Η επιστημονική πρόοδος αλλά και η  σύγχρονη τεχνολογία, έργο  των δημιουργικών ανθρώπων , παρακολουθεί τον συμφεροντολογικό και οπορτουνιστικό τρόπο της σκέψης και των μεθοδεύσεων τους και δεν θα τους αφήσει πλέον, να κάνουν ότι αυτοί επιθυμούν. Ηρθε πλέον η εποχή που η πολιτιστική εξέλιξη θα αμυνθεί αποτελεσματικά  στον αυταρχισμό, την πνευματική υστέρηση, αλλά και τα ύπουλα σχέδια αυτών που ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους.

Ο Γιώργος Θ .Μιχαήλ  είναι Αρχιτέκτονας βιομηχανικός σχεδιαστής

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…