«Αυτοφοράκιας» της Χρυσής Αυγής

Αυτοφοράκιας, ο (νεολογισμός) Άτομο που παρουσιάζεται  εικονικά ως υπεύθυνος νυχτερινού μαγαζιού, ώστε να κλειστεί προσωρινά στο αυτόφορο, αντί του πραγματικού ιδιοκτήτη, σε περιπτώσεις αυτόφωρης δίωξης λόγω παραβίασης του ωραρίου λειτουργίας.

aftoforakias 0

Και όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σχέση με το Ρουβίκωνα. Τον “διέβη” για πολλοστή φορά, την Παρασκευή στη Βουλή, όταν ως πολιτικός “αυτοφοράκιας” πέρασε ξανά στην απέναντι όχθη τους νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, τους τρομοκράτες της Combat 18 Hellas και τους πάσης φύσεως εθνικιστές που είναι έτοιμοι να μολύνουν με μίσος ακόμα και τα σχολεία όλης της χώρας.

Ο Γκούφι της Φωκίωνος Νέγρη και η ακροδεξιά συνιστώσα που κάνει πλέον κουμάντο στη ΝΔ, δε θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα. Θα κάνουν ο,τιδήποτε χρειαστεί για την ανακατάληψη της εξουσίας, που τάιζε τόσα χρόνια τους ίδιους και τους φίλους τους.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή:

Τον Ιούνιο του 2017, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σοκάρει ακόμα και μετριοπαθείς δεξιούς εντός της ΝΔ, όταν σε συνέντευξή του στο περιοδικό Politico, είχε δηλώσει πως «είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία, προερχόμενη από την άκρα Aριστερά… Η Χρυσή Αυγή είναι σα να μην υπάρχει … η βία προέρχεται αποκλειστικά από την Aριστερά»

Γι αυτή του μάλιστα τη δήλωση είχε δεχθεί τα συγχαρητήρια της Χρυσής Αυγής, καθώς όπως η ίδια η νεοναζιστική οργάνωση παραδέχθηκε, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταρρίπτει πλήρως τις κατηγορίες που έχουν ασκηθεί εις βάρος της στη δίκη.

Λίγους μήνες αργότερα, η ΕΛ.ΑΣ. εξαρθρώνει την νεοναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Combat 18 Hellas, της οποίας στελέχη είχαν στενές σχέσει με τη νεολαία και στελέχη της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν ένιωσε καν την ανάγκη τότε να ξεκαθαρίσει τη θέση του ή τέλος πάντων να διευκρινίσει πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν και πως θεωρεί τουλάχιστον αποκρουστικό να δέχεται συγχαρητήρια από τη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Την Παρασκευή που μας πέρασε, μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε μια επανάληψη των θέσεών του, σε περίπτωση που αυτές δεν είχαν γίνει κατανοητές.

Αφού λοιπόν, διέδωσε τη ψευδή, τρομολαγνική είδηση πως δήθεν ομάδες που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεχυθούν στους δρόμους μετά τις εκλογές για να κάψουν την Αθήνα «όπως το 2008», επανέλαβε και την επικίνδυνη θεωρία του περί τρομοκρατίας και αριστεράς.

«μήπως σας βολεύει αυτή η κατάσταση; Μήπως επιτρέπετε σε αυτές τις ομάδες να κάνουν μία εκπαίδευση να ξεχυθούν στην Αθήνα την επόμενη μέρα όπως την έκαψαν το 2008; Θυμόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Έχετε την ιστορία σας και επειδή επιμένετε για άλλη μία φορά να διαστρεβλώνετε. Η μήτρα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας είναι η μήτρα της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας. Την έχουμε πληρώσει με αίμα και δεν θα ανεχτούμε να ξαναδούμε αυτά τα φαινόμενα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας ξανά το μάτι στους νεοναζί και ανοίγοντας το δρόμο στα τάγματα εφόδου και όλες τις ακροδεξιές, τρομοκρατικές οργανώσεις να δράσουν… έλεύθερα.

«Μη μιλάτε πολύ. Αφήστε τους εθνικιστές να προκαλέσουν ζημιά στην κυβέρνηση. Όπου μπορείτε συνεργαστείτε μαζί τους, αλλά υπογείως». Αυτή με λίγα λόγια είναι η γραμμή της ΝΔ και για τις καταλήψεις μαθητών στη Μακεδονία. Σε αυτές τις καταλήψεις ακούγονται πολιτικά και φασιστικά συνθήματα, άσχετα με την εκπαίδευση, όπως «Η σημαία που αγαπώ έχει ένα λευκό σταυρό και θα την υπηρετώ μέχρι να με βρουν νεκρό» ή «Η Δημοκρατία πρόδωσε τη Μακεδονία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η προσωπική του επιλογή, ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης, έχουν αναφερθεί και καταδικάσει στο παρελθόν τις καταλήψεις. Μάλιστα, ένας από τους χαρακτηρισμούς τους ενάντια στον Αλέξη Τσίπρα είναι “καταληψίας”. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, συγκεκριμένα, είχε εκφράσει, πέρυσι, δημοσίως και την άποψη «να δικάζονται οι μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις».

Ακούσατε μήπως οποιοδήποτε στέλεχος της ΝΔ να καταδικάζει τις καταλήψεις σχολείων με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της πΓΔΜ; Όχι. Ούτε ένας. Έχουν φτάσει στο σημείο, να βασίζουν την αντιπολιτευτική τους τακτική σε ο,τιδήποτε δημιουργεί πρόβλημα. 

Βλέπετε, οι καταλήψεις των μαθητών είναι κακές μόνο όταν οι μαθητές διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ για την Παιδεία ή διαμαρτύρονται για τη δολοφονία ενός 15χρονου από αστυνομικό. Σε μία από αυτές τις -κακές- καταλήψεις μάλιστα, μέλος της ΝΔ έχει δολοφονήσει εκπαιδευτικό. Εξέτισε μόλις εφτά χρόνια φυλάκισης και μετά έγινε διευθυντής καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Βόλο.

Η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή και όλος ο εσμός του ακροδεξιού εθνικισμού, ξαναζωντανεύουν μνήμες μεσοπολέμου και επενδύουν τις πολιτικές τους ελπίδες… στα παιδιά, με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Μαθαίνοντάς τα να μισούν

Ναι, τόσο αδίστακτοι. Τόσο επικίνδυνοι.

 

ΥΓ. Οι νεοναζί, σε κοινό μέτωπο με τη ΝΔ και ακροκεντρώους στη Μακεδονία, στοχοποιούν και καθηγητές. Έχουμε φτάσει εκεί. Πέντε λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. Κοιμηθείτε.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…