ΑΤ

Αντώνης Τελόπουλος

Αυτοδικία κατά προσφύγων στον Έβρο με άνωθεν στήριξη

Κάτοικος της Ορεστιάδας προσπάθησε να συλλάβει αλλοδαπούς, απειλώντας τους με φτυάρι. Θεσμικοί παράγοντες υπερασπίζονται περιπολίες πολιτών στην περιοχή, οι οποίες, σύμφωνα με τοπικό παράγοντα, γίνονται κατόπιν εντολής του υπουργού Αμυνας.

mitsotakis evros Medium

Στο εμβληματικό πια μυθιστόρημά του «Θαυμαστός καινούργιος κόσμος» ο Αλντους Χάξλεϊ περιγράφει μια κοινωνία παθητικό αποδέκτη κάθε αυθαιρεσίας και ωμής καταστολής.

Το φαινόμενο αυτό δείχνει να αναβιώνει δυστυχώς και στη δημόσια σφαίρα της εβρίτικης κοινωνίας που, πιεσμένη από την προσφυγική κρίση του Μαρτίου αλλά και απογοητευμένη από τη διαχείριση της κατάστασης από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, παρακολουθεί χωρίς καμία αντίδραση και δικαιολογεί παράλληλα σε μεγάλο βαθμό φαινόμενα αυτοδικίας που φιλοδοξούν να αντικαταστήσουν το οργανωμένο κράτος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα δικαιολόγησης ενεργειών αυτοδικίας που «φιλοδοξούν» να αντικαταστήσουν το οργανωμένο κράτος αποτελεί το δημοσίευμα γνωστού ενημερωτικού ιστότοπου του Εβρου, που έχει στενή συνεργασία με τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, σχετικά με περιστατικό κατά το οποίο κάτοικος Ορεστιάδας επιχείρησε να συλλάβει δυο αλλοδαπούς, κατά δήλωσή του Τούρκους, πιθανότατα πολιτικούς πρόσφυγες, κραδαίνοντας ένα φτυάρι.

Ο ιστότοπος μάλιστα δημοσίευσε και βίντεο όπου φαίνονται οι δυο αλλοδαποί, φοβισμένοι, να έχουν πέσει στο έδαφος ενώ ο αυτόκλητος σερίφης τούς ανακρίνει σχετικά με την καταγωγή τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο κάτοικος Ορεστιάδας ισχυρίζεται πως συνάντησε τους δυο άντρες έξω από το σπίτι του να κινούνται με άγνωστες διαθέσεις, κατά την άποψή του, οπότε και επέλεξε να τους ακινητοποιήσει με τη βοήθεια του φτυαριού και να καλέσει την αστυνομία.

Οι ισχυρισμοί του, όμως, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται από το βίντεο που δημοσιεύτηκε, καθώς γίνεται εύκολα αντιληπτό πως πρόκειται για δυο φοβισμένους ανθρώπους που υπάκουαν πιστά στις οδηγίες του, παρότι υπερείχαν αριθμητικά. Αν είχαν σκοπό να τον βλάψουν, θα μπορούσαν να το είχαν κάνει.

Τις περιπολίες πολιτών στις παρέβριες περιοχές τις υπερασπίζονται ακόμη και σήμερα θεσμικοί παράγοντες του νομού, με πρώτους και καλύτερους τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φερών, Γιώργο Αλεξανδρή, και τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου αλλά και δημοτικό σύμβουλο Κώστα Δουνάκη.

Είναι οι ίδιοι που πριν από μερικές εβδομάδες έστησαν ολόκληρο επικοινωνιακό σόου έξω από τα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης, που κατέληξε σε γιουχαΐσματα δικαστών και προπηλακισμούς προς τον συνήγορο υπεράσπισης οκτώ Τούρκων πολιτικών προσφύγων, οι οποίοι είχαν δεχτεί βίαιη επίθεση από νεαρό κτηνοτρόφο που τους εντόπισε όταν περνούσαν τα σύνορα. Εντέλει ο κτηνοτρόφος τιμωρήθηκε για τις πράξεις του.

Εχει μείνει όμως αναπάντητη η αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» σχετικά με τους ισχυρισμούς του προέδρου του Αινήσιου Δέλτα, Πάρη Παπαδάκη, παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πως ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε ισχύ εντολή του υπουργού Αμυνας για περιπολία πολιτών στα σύνορα. Είναι γνωστό, μάλιστα, πως ο Πάρης Παπαδάκης, δικηγόρος, συνάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη τις κρίσιμες ημέρες του Μαρτίου.

Πηγή: ΕφΣυν

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…