ΆΤ

Άγγελος Τσέκερης

Αυτό που είπε ο Πολάκης

Αυτό που είπε ο Παύλος Πολάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ανάμεσα στα καθήκοντα αυτής της κυβέρνησης είναι και η πλήρης δικαστική διερεύνηση των σκανδάλων.

polakis 2

Το ζήτημα αυτό αφορά την αξιοπιστία τόσο του πολιτικού συστήματος όσο και της Δικαιοσύνης. Ο Πολάκης, ούτε συγκεκριμένους ανθρώπους στοχοποίησε -ώστε να παραβιάσει το τεκμήριο της αθωότητας- ούτε πρότεινε “θεσμικά μέτρα” κατά της Δεξιάς, όπως είχαν προτείνει κάποιοι εναντίον της Αριστεράς, χωρίς να κουνηθεί φύλλο.

Στον Πολάκη έσπευσαν να απαντήσουν η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. (που ως γνωστόν είναι άσχετο με τη διακυβέρνηση του τόπου τα τελευταία 40 χρόνια). Είναι αυτοί που όταν γίνεται έρευνα από την OLAF για τα κονδύλια του προσφυγικού βγαίνουν στα κάγκελα και ζητάνε να πέσει η κυβέρνηση, ενώ όταν γίνεται έρευνα από το FBI για τη Novartis καταγγέλλουν συνωμοσίες και σχέδια για την πολιτική τους εξόντωση.

Είναι αυτοί που ζήτησαν να παραταθεί η εξεταστική για την Υγεία μέχρι τον… ερχόμενο Μάιο, ελπίζοντας ότι ενδιαμέσως θα γίνουν εκλογές και η έρευνα θα πάει στα καλάθια των αχρήστων. Είναι οι ίδιοι που έχουν βάλει φέσι στις τράπεζες μισό δισ., απάλλαξαν με τροπολογία τους τραπεζίτες, που τους τα έδωσαν χωρίς εγγυήσεις, και τώρα προσπαθούν να μπλοκάρουν με διάφορους τρόπους τη συγκέντρωση των στοιχείων από τους οικονομικούς εισαγγελείς – επίσης ελπίζοντας ότι κωλυσιεργώντας θα σωθούν από τις εκλογές. Ενώ, παράλληλα, έχουν μούτρα να φωνάζουν δημόσια για τα χάλια στα οποία οδήγησαν οι Συριζανέλ το τραπεζικό σύστημα…

Στον Πολάκη απάντησε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τελευταία χάνει ολοένα και περισσότερο την ψυχραιμία του σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis. Και ο οποίος, μόλις προχθές, δήλωνε ότι όταν έρθει η Ν.Δ. στα πράγματα, θα ξεσκεπάσει τους προστατευόμενους μάρτυρες. Δήλωση που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως προσπάθεια εκφοβισμού, και την οποία τα κατεστημένα ΜΜΕ φρόντισαν να αφήσουν ασχολίαστη.

Αν αυτές οι υποθέσεις κουκουλωθούν και δεν οδηγηθούν σε πλήρη διαλεύκανση, θα είναι ντροπή για μια χώρα που οδηγήθηκε συνειδητά σε χρεοκοπία και σε κοινωνική καταστροφή από το παλιό πολιτικό της σύστημα. Αυτό είπε ο Πολάκης.

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…