Αυτό είναι το πρώτο εμφυτεύσιμο καρδιακό μόνιτορ συμβατό με κινητό τηλέφωνο

Η πρώτη εμφύτευση στην Ελλάδα της μικροσυσκευής ConfirmRx, πραγματοποιήθηκε στην Βιοκλινική Αθηνών και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "πρόκειται για το πρώτο στον κόσμο εμφυτεύσιμο καρδιακό μόνιτορ που λειτουργεί με μια απλή εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο".

NewsRoom 22/02/2018 | 18:22

Η συσκευή ConfirmRx, της εταιρίας SJM - Abbott, διαθέτει αισθητήρες για να καταγράφει συνεχόμενα τον καρδιακό ρυθμό και μέσω μιας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου μεταδίδει άμεσα τα δεδομένα. Η διαδικασία της επέμβασης είναι απλή και πρακτικά "αναίμακτη", καθώς η μικροσυσκευή τοποθετείται με ένεση μέσω μιας πολύ μικρής τομής (~ 4 χιλιοστών) αριστερά του στέρνου.

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Καρδιακής Ηλεκτροφυσιολογίας & Βηματοδότησης κος Παναγιώτης Ιωαννίδης τονίζει:

"Η συσκευή Confirm είναι ένα εμφυτεύσιμο Ηolter που μας επιτρέπει τη διάγνωση διαταραχών του καρδιακού ρυθμού που δεν συμβαίνουν συχνά και απαιτούν μακροχρόνια και συνεχή παρακολούθηση. Χρησιμοποιούμε τις συσκευές αυτές στη διάγνωση της αιτίας των συγκοπτικών επεισοδίων που πολλές φορές δεν είναι δυνατόν να αποκαλυφθεί με τον αρχικό, έστω και ενδελεχή, έλεγχο. Η ανίχνευση επεισοδίων κολπικής μαρμαρυγής που δεν προκαλούν συμπτώματα, αλλά πιθανόν προκαλούν σοβαρές επιπλοκές (αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια) και χρήζουν κατάλληλης θεραπείας είναι μία ακόμα χρησιμότητα της διαγνωστικής αυτής μεθόδου. Η συμβατότητα με το κινητό τηλέφωνο είναι πραγματικά μία καινοτομία που απλουστεύει τη διαδικασία ελέγχου. Εισαγάγει δε, μία τεχνολογία που ενδεχόμενα στο μέλλον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες εμφυτεύσιμες συσκευές (βηματοδότες, απινιδωτές) και να επιτρέψει τον έλεγχο εξ αποστάσεως με τον πιο απλό και ανέξοδο τρόπο".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.