Αυτό είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή για το θάνατο του βρέφους στην Κρήτη

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα το απόγευμα η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), το πόρισμα σχετικά με την τραγική υπόθεση του νεκρού βρέφους στη Σητεία.

NewsRoom 19/01/2017 | 19:14

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Eκκρεμούν ωστόσο, οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο neakriti.gr, ο πατέρας του θα παραμείνει στα κρατητήρια, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 12.30 το μεσημέρι. Η μητέρα του παιδιού νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ  όπου και της παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη.

Το βρέφος μεταφέρθηκε σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ, και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να το σώσουν.

Αναλυτικά το πόρισμα 

"Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 19/01/2017, διεκομίσθη στο ΠαΓΝΗ βρέφος, άρρεν, 5,5 μηνών από το Νοσοκομείο της Σητείας.

Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Νοσοκομείου Σητείας με τη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18/01/2017 στις 22:00.

Το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠαΓΝΗ στις 01:00 π.μ, όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 π.μ.

Στις 5:15 π.μ το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 π.μ το παιδί κατέληξε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα.

Επίσης, εξετάστηκαν από τον Ιατροδικαστή και οι δυο γονείς.

Σημειώνουμε τέλος, ότι όλες οι Υπηρεσίες του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αντιμετώπιση του περιστατικού."