Newsroom

Newsroom

Αυτό είναι το φλεγόμενο διαμέρισμα από όπου απεγκλώβισαν το μωρό -Kρίσιμη η κατάσταση του (video)

Μόνο του εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες ένα μωρό 14 μηνών μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.

5a6840b51dc524821f8b4630

Οι πυροσβέστες επιχειρούσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σε διαμέρισμα, του τρίτου ορόφου, σε πολυκατοικία επί της οδού Αριστομένους στην πλατεία Αττικής, όταν μπήκαν στο χώρο και εντόπισαν μόνο του το μωρό.

Από το διαμέρισμα είχαν προηγουμένως αποχωρήσει ενήλικες. 

Οι πυροσβέστες το έβγαλαν έξω και το μωρό αν και έφερε ελαφρά εγκαύματα, είχε τις αισθήσεις του. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το μετέφερε στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου νοσηλεύεται διασηλωνομένο και με μηχανική υποστήριξη.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Μανώλης Παπασάββας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, το μωρό είναι διασωληνωμένο, με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και αιμοδυναμικά ασταθές.

Η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη καθώς έχει εισπνεύσει καπνό για πολλή ώρα, ενώ διευκρίνισε πως τα εγκαύματα που έχε σε πρόσωπο, χέρια και πόδια, είναι πρώτου βαθμού και δεν εμπνέουν ανησυχία στους γιατρούς. Το κύριο πρόβλημά του, είναι η εισπνοή καπνού.

Όπως είπε ακόμα, όταν το βρέφος διακομίστηκε στο Παίδων είχε τις αισθήσεις του, αλλά διασωληνώθηκε κατευθείαν λόγω της κατάστασής του, ενώ μαζί του ήταν η μητέρα του.