Newsroom

Newsroom

ΓΓΔΕ: Ομάδα εργασίας για πλαστικό χρήμα παντού κι απαγόρευση μετρητών σε εφορίες και τελωνεία

Ρόλο καταλύτη στο πέρασμα της ελληνικής οικονομίας από τα μετρητά στο πλαστικό χρήμα αναμένεται να παίξει η εγκύκλιος που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) και με την οποία συστήνεται ειδική ομάδα εργασίας που εξετάσει μέτρα - τομές, όπως μεταξύ άλλων την υποχρεωτική αποδοχή καρτών από όλους τους επαγγελματίες και την απαγόρευση χρήσης μετρητών σε εφορίες και τελωνία.

Ρόλο καταλύτη στο πέρασμα της ελληνικής οικονομίας από τα μετρητά στο πλαστικό χρήμα αναμένεται να παίξει η εγκύκλιος που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) και με την οποία συστήνεται ειδική ομάδα εργασίας που εξετάσει μέτρα – τομές, όπως μεταξύ άλλων την υποχρεωτική αποδοχή καρτών από όλους τους επαγγελματίες και την απαγόρευση χρήσης μετρητών σε εφορίες και τελωνία.

Η Ομάδα Εργασίας θα επεξεργασθεί και θα μελετήσει θέματα που αφορούν στην:

α) υποχρεωτική χρήση μεταφορών πιστώσεων για τις εισπράξεις στα Τελωνεία (ICISnet),

β) της αποδοχής καρτών πληρωμών έκδοσης αλλοδαπών φορέων παροχής υπηρεσιών πληρωμών για εισπράξεις του υπουργείου Οικονομικών,

γ) της υποχρεωτικής αποδοχής καρτών πληρωμών από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της χρήσης τερματικών αποδοχής καρτών (POS),

δ) την καθολική απαγόρευση χρήσης μετρητών στις Δ.Ο.Υ.,

ε) την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού παραβόλου, ιδίως μέσω της ένταξης σε αυτό και των υπουργείων που μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί στις σχετικές ενέργειες ένταξης παραβόλων τους στο e-παράβολο, αλλά και λοιπών Φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Επίσης η παραπάνω ομάδα θα συνεργασθεί με την Ομάδα Εργασίας που λειτουργεί στην Γ.Γ.Δ.Ε., για την εξέταση των δυνατοτήτων άμεσης και on-line διαβίβασης των στοιχείων των εκδιδόμενων φορολογικών παραστατικών για χονδρικές πωλήσεις αγαθών, καθώς και παροχής υπηρεσιών, όπως και με άλλες Ομάδες Εργασίας ή Επιτροπές της Γ.Γ.Δ.Ε. ή του Υπουργείου Οικονομικών και με Υπηρεσίες και Φορείς που εμπλέκονται σε θέματα και διαδικασίες που σχετίζονται με το έργο της.

Η Ομάδα Εργασίας θα λειτουργεί εντός του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών και εντός ωραρίου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση, σε κατάστημα του Υπουργείου Οικονομικών, που θα ορίζει ο Συντονιστής αυτής.
Η διάρκεια λειτουργίας της Ομάδας Εργασίας ορίζεται μέχρι την 31/12/2015, οπότε οφείλει να παραδώσει το πόρισμά της στην Γενική Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Επίσης, ο Συντονιστής αυτής οφείλει να ενημερώσει και την Διεύθυνση Οργάνωσης της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού για την ολοκλήρωση του έργου της Ομάδας Εργασίας.

ΦΩΤΟ: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, eurokinissi

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»